TUTORIAL : centerkan post tittle , gadget , time & date !

SIMPLE TEMPLATE CODING

firtsly korunk kene pergi ke Dashboard > Design > Edit HTML*tick expand widget and search code di bawah ni :
h2 {
dah jumpa kann ? korunk copy code di bawah nie and paste kan dia di bawah code h2 { tadi kayy ? ini adalah untuk sidebar , date and time :
text-align:center;
dah sudah kann ? now kita nak centerkan post tittle pulak :) korunk sila search code di bawah ini yaa :
 h3.post-title, .comments h4
dahh jumpa ?? hahh , bagus lah korunk , nowww sila copy code di bawah dan paste kan di bawah code yang kat atas nie .
text-align:center;

WASHED DENIM CODING

go to Dashboard > Design > Edit HTML*tick expand widget and search for this code :
.sidebar h2 {
and copy this code and paste kan di bawah code di atas nie yer ? ini untuk sidebar , time and date yaa ?
 text-align:center;
 then korunk search for this code pula :) ini untuk post tittle yer semua ?

.post-title {
dah cary ? sekali lagi korunk masuk kan code di bawah ini di bawah code di atas yer ?
 text-align:center;
ini nota kecil buat anda :
text tuh bukan sahaja boleh di centerkan malah korunk boleh jady kan dia left dan juga right . korunk kene pandai adjust coding okehh ? soo , semoga berjaya yaa ?

Hai! Selamat membaca. Jangan lupa tinggal komen ya?

18 comments:

Assalammualaikum and Hye to all Blogger. Harap anda tidak mengeluarkan sebarang bahasa yang kasar ATAU keterlaluan untuk di baca. Ada apa-apa pertanyaan? Sila komen sini.. =TERIMA KASIH=