TUTORIAL : Background page berbeza !

hyee bloggy ^^ , lama dah una tak buat tuto rite ?? hee :D maf lah una tak de mase lah wahai syg ku semuanya , jady hary nie una mahu kongsi satu tuto same korunk semua oke :) eihhh , tuto background berbeza ?? yeahhh ! ape kah ituhh ? berikan tanda-tanda terkejut pada una sekarang jugak , ngee :D , nak tahu eihh ? tady try tekan tutorial una tuh , eihh background lain kann ?? hahhh , yg tuh lah una nak buat ^^ jommm kita startttt !

DASHBOARD > DESIGN > EDIT HTML * Tick expand widget 

then korunk sila cary code nie ^^ eihh , tekan ctrl + f yer untuk penacrian yang mudah :)

</head>

dah cary ? hahhh jumpa kann ? then korunk copy pulak code di bawah nie
and paste dekat ATAS code </head> tuh tady :)



<b:if cond='data:blog.url == &quot;PAGE URL&quot;'>
<style>
body {
background-image: url(URL BACKGROUND);background-position: center; background-repeat:repeat; background-attachment: fixed;
}
</style>
</b:if>
dah settle kan :) save lah dan tgok hasilnya okeh ? lawa kann ^^ kalau tak jady tanya una tauu ??

Hai! Selamat membaca. Jangan lupa tinggal komen ya?

26 comments:

  1. nape tak jady pulak ? try elok2 kayh ??

    ReplyDelete
  2. kalau kitew nk buat lebey dri one page ? :)

    ReplyDelete
  3. boleh jugakk :) pasty kan coding nya betul yaaa ?? :) good luck okehh ? nanty if tak jady ke ape tell mee :)

    ReplyDelete
  4. kenapa tak jady yer ? meera pastykan paste code tuh dekat head tuh buat elok2 kay ?

    ReplyDelete
  5. aikk ? separuh jee ?
    mcm maner tuh yeahh ?
    una pun tak tahu lerr ara :)
    soryy yupp ?

    ReplyDelete
  6. yeayy menjadi . thanks una . ILAPyourtuto :3

    ReplyDelete
  7. x leyh own . .
    cm ne uwh x phm ??

    ReplyDelete
  8. Akak una, cam ne nak buat kalau kita nak ebih dary 1 page?? code tu nak wat cam ner?

    ReplyDelete
  9. Kak una . Tengs !
    Tpy camne nk buad lagy background beza dlm page lain ?

    ReplyDelete
  10. kak una, nk cari tick expand widget tu dkt mna? sya x fhm la :(

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  12. saya pnye blog dh jdi ... thnx ^^

    ReplyDelete
  13. Una lagi satu page ada dkt mana ? :O tak jumpa pun ?

    ReplyDelete

Assalammualaikum and Hye to all Blogger. Harap anda tidak mengeluarkan sebarang bahasa yang kasar ATAU keterlaluan untuk di baca. Ada apa-apa pertanyaan? Sila komen sini.. =TERIMA KASIH=