TUTORIAL : cute icon list :)


okehh , hary nie una mahu buat tuto icon list :) yeahhh ^^ credit to adq miera ! sebab buat tuto nie :) una pun baru try tady and menjadi tauu :) okehhh , kalau korunk buat icon list biasa ia nya akan jady mcm nie kann ?? :
  • saya
  • awak
tapy dgn coding yang senang nie korunk boleh jadi kan icon list tuh sebegini rupaa :) lawa kan ? lawa kann ???


soo , let's begin our tutorial okehh :) 
firstly korunk perlu pergi ke DASHBOARD > NEW POST 
waktu korunk bukak tuh kann ? ada COMPOSE & EDIT HTML kann ??
okehh , pasty kan korunk click edit html kayy ? thenn copy code ini & paste lahh :) 
<ul style="list-style-image:url(URL ICON);">
<li>List Pertama</li>
<li>List Kedua</li>
<li>List Ketiga</li>
</ul>
okehh :) simple bukann ? then url icon tuh kann ? korunk leh search lah di mana2 oke :) korunk tgok kat credit section una tuh ade yg icon kann ? hahh , click aje lah okee ? naty searc icon yang chomel2 :) good luck korunk ?
Hai! Selamat membaca. Jangan lupa tinggal komen ya?

6 comments:

  1. akak, url icon tu macam mana? hehe :D

    ReplyDelete
  2. thnaks kak una...!! :)) tuto2 kak una ni banyak membantuu...sudahpun saya kreditkan nama kak una..hehe :D

    ReplyDelete
  3. akak kite ader buat blog.. tp x phm tutorial ni la...

    ReplyDelete
  4. kak una thankyou very much!saya cari tutor ni tak jumpa-jumpa.kat sini baru jumpa!thank you very much!sayang gila kak una,yann selalu support kak una !

    ReplyDelete

Assalammualaikum and Hye to all Blogger. Harap anda tidak mengeluarkan sebarang bahasa yang kasar ATAU keterlaluan untuk di baca. Ada apa-apa pertanyaan? Sila komen sini.. =TERIMA KASIH=