TUTORIAL : Higlight bertukar warna

heyyy , hary nie cik bk mahu buat tuto :) tuto yang di request oleh Akma Bieber iaitu tuto Higlight bertukar warna :) heeee ^^ macam yang korunk tgok kat blog cik bk nie kann ? mcm nieee hahh contohnyaaa :

nampak kan font nyaa ? dekat tulisan jerrr kann ? okehhh , so now kita mulakannn ^^

firstly korunk kene pergy ke Dashboard > Design > Edit Html*tickexpand widget and search code ini :

a:link {
jumpa takk ? kalau jumpa bagos lahhh :) pandaiii ^^ thennn korunk sila COPY code ini and PASTE kan di ATAS code yang tady tuh yerr ?


::-moz-selection {
background:#FFFFFF;
text-shadow: 2px 2px 4px #F78181;
}
::selection {
background:#FFFFFF;
text-shadow: 2px 2px 4px #F78181;
}

  • Pink : yang code colour nie untuk text dyer , tgok una punye kan warna pinkk ? hee :D
  • Red : yang code colour nie untuk background dyer :) better korunk pilih putih tuh jer lah yer ? ikot kesesuaian dgn main background blog korunk tauuu ??
sooo , akma :) cik bk harap akma faham yerr ? and korunk sume pon pahamm :) if tak paham tnyer cik bk yerrr ? 




Hai! Selamat membaca. Jangan lupa tinggal komen ya?

18 comments:

  1. jadi dahh . thankss . sharing is caring :D

    ReplyDelete
  2. kalau nak buang highlight warna biru tu camne? sy dah tukar wnra highlight tpi still lagi ada highlight warna biru tu , help please kak una :)

    ReplyDelete
  3. Menjadi ;) Terima Kasih akak Unaa ;D

    ReplyDelete
  4. kak una , kalau untuk blogskin macam mana ?

    ReplyDelete
  5. Hmm , Kak Una , boleh tak buat yng untk blogskin ? :')

    ReplyDelete
  6. yay ! jadi.. terima kasih.. nak tengok ? sini. http://fionaina.blogspot.com/

    ReplyDelete

Assalammualaikum and Hye to all Blogger. Harap anda tidak mengeluarkan sebarang bahasa yang kasar ATAU keterlaluan untuk di baca. Ada apa-apa pertanyaan? Sila komen sini.. =TERIMA KASIH=