TUTORIAL : icon dalam comment box !

heyyy , salam readers :) di sebabkan lama sudah tak update tut so dgn rajinnya una mahu buat tuto buat korunk :) HAHA ^^ heyy ,actually una buat tuto pon sebab mahu tgok balik , yer lah kdg2 mane nak hengat link blog yang buat tuto tuh kan ? yeahh ! now sharing and caring lagy kita mulakan tuto kita :) drumm roll !

  1. firstly kene pergy ke DASHBOARD > DESIGN > EDIT HTML *tick expand widget 
  2. tekan ctrl + F yaa ? thennn korunk search code ini yaaa ??
data:comment.authorUrl
dah jumpa kann ? then korunk ganty kan code di bawah nie & paste lahh kayy ?
<b:if cond='data:comment.authorUrl'>&lt;img src=&quot;IMAGE URL KORUNK&quot;/&gt;
<a expr:href='data:comment.authorUrl' rel='nofollow'><data:comment.author/></a>
naaa , siap dahh yang ini ^^ ouhhh , lupa mahu bagi tahu tuto ni untuk sebelah comment author yer :) now kite buat yang seterusnyaa :) icon chomel befor date pulak okehh ? jommm follow jomm :)

korunk search fulu code nie okehhh :)

<dd class='comment-footer'>
<dd class='comment-footer'> &lt;img src=&quot;IMAGE URL KORUNK&quot;/&gt; <span class='comment-timestamp'> <a expr:href='data:comment.url' title='comment permalink'> <data:comment.timestamp/> </a>


hahh , dah ke ? noww , save lahh :) tgok hasilnya kayy , kalau maseh tak menjady korunk rajin kan diry ulang balik , ikot betul2 stepnyaa :) pasty senang punya lahh ^^ buat dgn cermat yerr ? 

Thank you!

Hai! Selamat membaca. Jangan lupa tinggal komen ya?

32 comments:

  1. code yg data:comment.authorURL tu saya punyer ader 2 , kene dua-dua ke ?
    :DD

    ReplyDelete
  2. Yang comment author jadi, tapi yang before date tu tak jadi :( , anyway thank you for tha tutorial :)

    ReplyDelete
  3. Thanks kak , menjadi ! kak nak tanya macam mana akak ubah warna tulisan tuh ?

    ReplyDelete
  4. Tak jumpa pon yg data:comment.authorUrl . hmm.

    ReplyDelete
  5. Thanks.. Lama cari tuto ni.. Baru jumpa..

    ReplyDelete
  6. Kakak.. saya nk tnya.. cmna nk uad [Reply]
    kt sebelah time & date 2?? ada tutor dy??

    ReplyDelete
  7. take one. nak curi! haha. kidding. saya amek satu ;)

    ReplyDelete
  8. anis ambik freebies karton tu satu :D tq

    ReplyDelete
  9. thanks utk tuto ni. amik dua freebies. :)

    ReplyDelete
  10. Ikha ambik satu icon tu ;) tq kak una !

    ReplyDelete
  11. Tak jadik pown kak . Mcm mana nak selesaikan ?

    ReplyDelete
  12. yang URL GAMBA KORUNK tuh nak cari mana ?

    ReplyDelete

Assalammualaikum and Hye to all Blogger. Harap anda tidak mengeluarkan sebarang bahasa yang kasar ATAU keterlaluan untuk di baca. Ada apa-apa pertanyaan? Sila komen sini.. =TERIMA KASIH=