TUTORIAL : note dekat bawah setiap post

okehh , tuto  nie tiada dalam blog una tapi una dah try dalam blog trial and ia menjadi , nak tahu apa dia tuto kali ini sila tgok gambar ini yaaa ??


(click untuk tumbesaran)
soo ,dah tgok kann ? jady meh kita mulakan jomm ? firstly korunk kene p cari Dashboard > Design > Edit HTML*tick expand widget and tekan ctrl + F then search for this code : 
<data:post.body/>
dah jumpaaa ? hahhh , sekarang korunk copy code di bawah nie and pastekan di bawah code di atas nie yaaa ??
<hr/><center>
<b>AYAT IKUT SUKA HATI ANDA</b>
</center><hr/>

dah letak code-code tuh semua , korunk preview lahh :) hahh , jady takkk ? pape inform same una yaaa ??
Hai! Selamat membaca. Jangan lupa tinggal komen ya?

43 comments:

  1. una , tenkiu soo much , dah lame tizi cari , tapi tak boleh tuka warne laen ke ???

    ReplyDelete
  2. ^_^ thanks for sharing..nnti nk try

    ReplyDelete
  3. WAHH dahh. tq tq...

    kalau nak buh pic lak kat bawah tuh ?

    ReplyDelete
  4. mcm mne nk delete ? erhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

    ReplyDelete
  5. Kejap kejap. kenape kat atas pulak notenye?

    ReplyDelete
  6. Kak una, time kaceh... sayang kak una!

    ReplyDelete
  7. sys,, your tutor was very usefull foe me,, thanx a lot ya ^^

    ReplyDelete
  8. akak , x jdie larh ! bleh tlg x ? ;(

    ReplyDelete
  9. x menjdie larh kakak ! and x dea pon nie kt edit HTML

    ReplyDelete
  10. akq , da control + f , tpi tk de pape pon :(

    ReplyDelete
  11. thnks kak una . jadi sangat . syg kak unaa :D

    ReplyDelete
  12. Kak Una , saya guna washed denim . But when Im using that codes , tak keluar . Macam mana tuh ?

    ReplyDelete
  13. una ! una ! Jadilah :)

    hikhik . gile seronok :)

    b4 nih , x jadi pong

    ReplyDelete
  14. una knp tak jd er ? padahal sy gune tmplate denim . tp still ta jd

    ReplyDelete
  15. Saya pinjam tuto kak un yg ni eh?? nnt sye credit kak una..

    ReplyDelete
  16. macam mana nak tukar font ehh? :3

    ReplyDelete
  17. Kenapa blog sy xde untuk design ?

    ReplyDelete

Assalammualaikum and Hye to all Blogger. Harap anda tidak mengeluarkan sebarang bahasa yang kasar ATAU keterlaluan untuk di baca. Ada apa-apa pertanyaan? Sila komen sini.. =TERIMA KASIH=