TUTORIAL : scrollbar chomel lote ^^

hahhh , jom kita start buat tuto naa ? fisrtly korunk kene pergi ke Dashboard > Design > Edit HTML*tick expand widget theenn , korunk search code ini yaaa :
/*Header
dah sudah copy sila menggunakan ctrl + F dan pastekan :) senang nak cari code tuh , then ape yang korunk perlu buat ialah , copy code kat bawah nie and sila paste sebelum /* Header tuh yerr ?
::-webkit-scrollbar {
height:12px;
width: 13px;
background: #D6E1FF;
}
::-webkit-scrollbar-thumb {
background-color: #B6C9FF;
-moz-border-radius: 10px;
border-radius: 10px;
}

then korunk preview aje okehh ? hahh :) dah jady kannn :)

nota kecil :
pandai2 ubah codingnyaa yaaa ? ouhh , sebelum terlupa tuto ini hanya berkesan pada pengguna GOOGLE CHROME sahaja yaaa ? kalau di web lain scrollbar nie takkan berkesan . jadyyy , semoga berjaya ^^

Hai! Selamat membaca. Jangan lupa tinggal komen ya?

31 comments:

  1. da lama cari tutuor ni, da jadi, thanks! :') #muka terharu .___. hehe

    ReplyDelete
  2. Mana nak dapat code warna selain daripada code waran yang atas tu?

    ReplyDelete
  3. comel. tapi mcm mn nk bwt scrollbar yang ada gambar2 comel?

    ReplyDelete
  4. huhu... menjadilah kak !! terima kasih ! hug you, bebeh !<3:))

    ReplyDelete
  5. thanky0u kak una , daa jdy !
    btw , nk tkaQ c0de wrna dea cm ner yaa ?

    ReplyDelete
  6. scrollbar?? yg kt tpi skrin neyh erk?? yg sentuh jdy kaler kelabu??

    ReplyDelete
  7. una . nak tau x . saia ikut tuto yg ni , baru laa menjadi , kalau tuto laen , tak jadi pn . terima kasih banyak2 !! xoxo ^______^

    ReplyDelete
  8. kak una , camne nak wat scroll bar cam kak una tuh <3 tolong ajarkan , terigin nak wat :')

    ReplyDelete
  9. wah...lastly jadik jgak..thanks :)

    ReplyDelete
  10. Asal ye dalam code template saya takde perkataan /*Header ? Saya harap kak Una dapat membantu saya. Terima Kasih :)

    ReplyDelete

Assalammualaikum and Hye to all Blogger. Harap anda tidak mengeluarkan sebarang bahasa yang kasar ATAU keterlaluan untuk di baca. Ada apa-apa pertanyaan? Sila komen sini.. =TERIMA KASIH=