TUTORIAL : updated boxes

JOM MULA ! 
firstly korunk kene pergi ke Dashboard > Design > Add gadget and choose HTML/Javascript :) then copy the code below :
<center style="text-align: right;"><span class="Apple-style-span" style="color: #000000; font-family: Verdana, 'Times New Roman', serif;"><b>Blong-ing Mood</b></span></center><div style="Background-image:url(URLGMBR); repeat; padding: 5px; border:1px solid;"><center><marquee>your words here.</marquee></center>
okaii , yang wane merah tuh untuk words yang Blong-ing Mood then kan ada coding <b><b/> , yang nie fungsinya untuk bold kan font korunk tuh ? kalau tak nak yang bold korunk just  buang aje coding nya kayy ? and korunk jugak boleh tukar type font dia dgn menukar coding ini   font-family: Verdana, 'Times New Roman', serif yang warna ungu tuh url gambar dia , korunk boleh cary di blog una pun ade , try check dekat tutorial then ade freebies kan ? hahh ,boleh ambil yang itu , if nak background lain pun tak ape :) theennn , yang kuning tuhhh , korunk tulis apa2 status korunk kayy ? hahh , macam yang korunk tgok kan update status una kan dia ade border ? actually una buat mcm nie . border:1px solid; kalau tak mahu ade border ? ganty kan 1px tuh kepada 0px thenn if nak ade border yang melengkung mcm una sila masuk kan code ini di sebelah kanan code border:1px solid; :
border-top-left-radius: 25px 25px; border-top-right-radius: 25px 25px; border-bottom-left-radius: 25px 25px; border-bottom-right-radius: 25px 25px;
thenn , save lahhh :) kan dah siap ^^ hope korun faham yerr :) coding ini una dapat dari adk nana , and una tambah sikit2 apa yang una buat tuhh :) sooo , una just tweak dia punye code , ubah sana sini cket , hee :D border tuh korunk leh tukar code lain if korunk mahu jenis lain ^^

CREDIT :  Nazihah Anuar 

Hai! Selamat membaca. Jangan lupa tinggal komen ya?

28 comments:

  1. Thanks . Jadilah . Gamsahamnida :d

    ReplyDelete
  2. wahhh tutorial menarik.. like laa

    ReplyDelete
  3. saya ikut tuto nie taw kak :)

    ReplyDelete
  4. I use this tuto , thanks una ;]

    ReplyDelete
  5. tq ~ tpi , mcm mn nak buat update box yg mcm una pnye? O.o

    ReplyDelete
  6. Thanks, jadi tu jadi. Tapi dia tak keatas? :) Macam Una punya?

    ReplyDelete
  7. sy ambik tuto ni ye nk letak dekat blog. Nanti saya credit

    ReplyDelete
  8. Una , sye punye full edit kat template . Tu mcm mne pulak ?

    ReplyDelete
  9. Kak una , urm , ta boleh guna tuto neh eh untuk blogskin ?

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  11. salam kak una :)) can i ask u a question ?
    mcm mna kak una wat 'The Navigation' kat blog kak una ? if ad jwpn tolong add fb saia

    = alia_arisha93@yahoo.com

    tq kak una ..

    ReplyDelete

Assalammualaikum and Hye to all Blogger. Harap anda tidak mengeluarkan sebarang bahasa yang kasar ATAU keterlaluan untuk di baca. Ada apa-apa pertanyaan? Sila komen sini.. =TERIMA KASIH=