BASIC : Type of border

soo , hari nie mahu kongsi type2 border same korunk :) una search tadi kat google , taip punyer taip jumpe jugakk ! whee :D so boleh lah kongsi kann ? 

Border 1

-moz-border-radius-bottomright: 50px;
border-bottom-right-radius: 50px;


Border 2 

-moz-border-radius-bottomright: 50px 25px;
border-bottom-right-radius: 50px 25px;


Border 3

-moz-border-radius-bottomright: 25px 50px;
border-bottom-right-radius: 25px 50px;


Border 4

-moz-border-radius: 1em 4em 1em 4em;
border-radius: 1em 4em 1em 4em;


Border 5

-moz-border-radius: 25px 10px / 10px 25px;
border-radius: 25px 10px / 10px 25px;


Border 6

-moz-border-radius: 35px;
border-radius: 35px;

nota kecil :
yang ade px tuh ? korunk boleh adjust , nak melekung sangat ke , tak nak ke , boleh adjust kay ? semoga berjaya !

Hai! Selamat membaca. Jangan lupa tinggal komen ya?

24 comments:

  1. border nie boleh guna untuk sidebar , tittle post dan juga blockquote :)

    ReplyDelete
  2. seriously akk ta pndai na guna bnde alah neh. cmne na guna ?

    ReplyDelete
  3. haha :) okey , contohlah akak ade blockquote kan? then akak try paste kan code yang una bg tuh dekat bog akak :) thenn , nanty cube preview ? cuba tengok boreder diaa , ade perubahan , btw , akak una mahu url blog akak , una lupa sudah :) huhu ^^

    ReplyDelete
  4. akak ta paham lah. sorry, blurr siket lah. btw neh url blog akk
    http://aziaasewinkwink.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. tengs untuk tutorial nie.. :))

    ReplyDelete
  6. coded dye nk paste kan kat mne ? add a gadget or edit html ?

    ReplyDelete
  7. una.tnye sket boleyh.nk buat scrool kat mane ??

    ReplyDelete
  8. nak letak kat mana hie ? sori ,xmay kureng pham lah akak :D@ainul

    ReplyDelete
  9. Thanks akak for Sharing.Sharing is Caring <3

    ReplyDelete
  10. nk letak kt ane ??
    confius girl totally

    ReplyDelete
  11. hello, dimanakah perletakkannye? hehe :)

    ReplyDelete
  12. actually.. teman mmg dh lama nk cari cara camne nk edit border nk bg blog cantik n kemas.. tp x jumpa2 jugak n kbykn toturial x membantu pun.. huuu.. blog teman berterabur nii..

    ReplyDelete
  13. akaaak. tolong saya nak letak border kat side bar. tak paham dan blurr. hehe :) arigato

    ReplyDelete

Assalammualaikum and Hye to all Blogger. Harap anda tidak mengeluarkan sebarang bahasa yang kasar ATAU keterlaluan untuk di baca. Ada apa-apa pertanyaan? Sila komen sini.. =TERIMA KASIH=