TUTORIAL : Online user

nampak tak yang una kotakkan tuhh ? ade yang tanya macam mane nak buat online user tuh , actually first step korunk kene pergi link nie dulu :


dah bukak ke link dyer kann ? korunk sign up lah dulu kayy :
lepas korunk dah isi form semua kan ? nanti dia keluar mcm yang kat bawah nie :
bile dah keluar mcm nie , korunk kene pergi ke sign in yahoomail korunk dan korunk akan dapat satu email , bukak dan nati dia akan keluar mcm gambar yang kat bawah nie :
korunk click jer link yang una kotakkan tuh tauu ? lepas tuh nanti dia kuar pulak gambar 
yang mcm bawah nie :

bila dah keluar je mcm nie , nanty dia keluar pulak gmabar nie :

 bila dah kuar mcm nie , korunk masukkan link blog korunk tauu ? then bila dah masukkan click lah ADD tuhh , lepas tuh , korunk boleh lah godek-godek online user korunk mcam kat bawah nie :)
first : tukar colour font korunk :) boleh dapat code colour dekat SINI
 second : korunk tulis words korunk :) macam una punyer una tulis silentreader(s) kan ?
lastly : korunk generate code tuh kayy :)
nanty dia kelua coding mcam kat bawah nie ^^

code nie korunk copy and paste dekat ruangan HTML/Javascript , then bila dah copy & paste korunk save kan jer lahhh ! tengokkk ! jadi takkk ? wheeee :D
nota kecil:
kalau ade apa2 yang tak faham , tanya jer una kayy ??

Hai! Selamat membaca. Jangan lupa tinggal komen ya?

18 comments:

  1. akak saya dah sign tapi tak ada email pun dkt saya punya Yahomail ..

    ReplyDelete
  2. Kak Una , mcm mane nk cantikkan yg bende tuh ?

    ReplyDelete
  3. Kan kalau kita buat first-first die jadi simple jer camni :

    http://i1142.photobucket.com/albums/n611/Sarah_Diyana/Smileys/cutereaders.jpg

    ReplyDelete
  4. Kalau nk online user tu dkt shoutbox mcm mne ?

    ReplyDelete
  5. Akak , memang lah boleh buat , tapi macam mane nak buat kat shoutmix box ? Yang tu akak tak ajar. Hihi

    ReplyDelete
  6. kak una....nty nak paste kod tuh at ne..???

    ReplyDelete
  7. Akak saya dah sign in semua , tapi kenapa tak dapat email pun kak . Sedihh nii .

    ReplyDelete
  8. kak una .. nape email x de pown .. dah banyak kali saye buat but x jadi pown. .. sedey nie .. uuuaaahhh !!! :'( nape x de email ??

    ReplyDelete
  9. eehh .. dah boley la .. tp kan .. saye da letak link blog saye .. nape x boley ?

    ReplyDelete
  10. weeeee <3
    tolong buat tutorial ''sign up'' shoutbox.tak reti sangat laa yang baru punya :(

    ReplyDelete
  11. salam,kak una kite dg register pastu kite buka ym xde pon mesej dari dye..

    ReplyDelete
  12. Kak Una. Nape setiap kali sy sign selalu tak jadi? Asyik keluar LOGIN FAILED >.<'

    ReplyDelete

Assalammualaikum and Hye to all Blogger. Harap anda tidak mengeluarkan sebarang bahasa yang kasar ATAU keterlaluan untuk di baca. Ada apa-apa pertanyaan? Sila komen sini.. =TERIMA KASIH=