TUTORIAL: Remove navbar

heyy , tadi ada yang tanya una how nak buat hilangkan navbar mcm una :) korunk masuk blog una tak de navbar kann ? hahh , soo , nie una nak ajar , simple saje , pasty korunk bolehh ikut ^^ soo jom ikut caranya :

Dashboard > edit html and search for this code using CTRL + F :
/* Variable definitions
dah search ? then sila copy code di bawah ini dan  pastekan di ATAS coding di atas nie :)
 #navbar-iframe {
display: none !important;
}
thenn , dah siap :) tak faham tanya yaaa ? have a nice day ^^
Hai! Selamat membaca. Jangan lupa tinggal komen ya?

61 comments:

  1. Mine tak jadi. Dy tulis "Your template could not be parsed as it is not well-formed. Please make sure all XML elements are closed properly.
    XML error message: The element type "body" must be terminated by the matching end-tag ""." WHYY ?

    ReplyDelete
  2. */
    #navbar-iframe {
    display: none !important;
    }
    /* Variable definitions
    pastikan atas dia jadi mcm nie jer :) nanty jadi lahh , tauu ?
    before tuh dia ade nie je kan
    */
    buang dan gantikan dengan code yang una bagi nie ^^

    ReplyDelete
  3. kak una, terima kasihh. dah jadi dahh <3 lotsoflove :)

    ReplyDelete
  4. kak una cam ne buat favicon but not list tuto ni jadik

    ReplyDelete
  5. menjadi la kaka una ! thanks ! syg akak ! :)

    ReplyDelete
  6. jadi sudaa ! thanks ya kak una (:

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. kalo x de navbar cm ner nk sign in coz sy bru jer ber'blogging'2 nih :))

    ReplyDelete
  9. yeah dh jd .
    *budx bru belajr

    ReplyDelete
  10. yeay!da jadi , terima kasih kak una , =)

    ReplyDelete
  11. Kak una,kita share tuto nie kat blog kita tau,kita dah credit sekali . :')

    ReplyDelete
  12. mwehehehe.. sudeh menjadi tq sis.. :)

    ReplyDelete
  13. Hurmm.. x jdiy laa :( dh buat tpi bende tuh x hilang2 -.-

    ReplyDelete
  14. xjadi lah. cari /* Variable definitions 2 xde pon dlm 2.dh CTRL F dh. byk kali try xbole jgk. npe ek?

    ReplyDelete
  15. akak.. kena tick expand widget tak ??

    ReplyDelete
  16. kak una ! saya gune new template. so tk jadi lah. mcm mana ni :((

    ReplyDelete

Assalammualaikum and Hye to all Blogger. Harap anda tidak mengeluarkan sebarang bahasa yang kasar ATAU keterlaluan untuk di baca. Ada apa-apa pertanyaan? Sila komen sini.. =TERIMA KASIH=