TUTORIAL : Auto Youtube Player

okeyy , hari nie una mahu buat auto youtube player :) bila masuk jer blog korunk automatik youtube player korunk play , soo , lets we do the tuto kayy ??? firstly go to YOUTUBE then korunk pilih lah lagu yang korunk suke , then korunk kene ambil code dia :) hahh , nak tahu mcm mner mahu ambil ? okeeyy , jom tengok nie :

HOW TO GET THE CODE :


then korunk dah dapat code dia kann ? seterusnya ikut tuto nie untuk buat dia jadi autoplay :)

HOW TO MAKE IT AUTOPLAY,LOOP

Dashboard > Design > Add gadget > HTML/Javascript then korunk copy paste code yang korunk ambil tadi dekat dalam ruangan HTML/Javascript tuh kay ?
<object width="190" height="150"><param name="movie" value=" http://www.youtube.com/v/STcx-FN0gho?fs=1&amp;autoplay=1&loop=1&amp;hl=en_US&amp;rel=0" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src=" http://www.youtube.com/v/STcx-FN0gho?fs=1&amp;autoplay=1&loop=1&amp;hl=en_US&amp;rel=0" type="application/x-shockwave-flash" width="190" height="150" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>
MERAH : yg nie dia punya width/lebar & height/tinggi youtube korunk .
UNGU : yg nie pulak dia punya link youtube :)

nota kecil :
you can change the height and the width , then you need to change both kay ? atas bawah sekali tau , kalau yg bawah korunk tak ubah nanty tak jadi :) then korunk just copy code yang una bagi kat atas nie and korunk just tukar link youtube tuh kayy ?? nanty jadi lah mcm youtube una :) 

Hai! Selamat membaca. Jangan lupa tinggal komen ya?

13 comments:

  1. bagus tutorial nih! tp kalo mp3 youtube xappear cane nak buat eh? pening kepala nih -.-" visit my blosgspot yea :)

    ReplyDelete
  2. Kak Una , Sarah buat x jd autoplay pon :(

    ReplyDelete
  3. una, cmneh nak buat bg dia jadi at tepi mcm una punya? lelaa buat tak bole ah.

    ReplyDelete
  4. kak una... sy buat tak jadi autoplay pon...

    ReplyDelete
  5. thnx kakak!!!i have learn a lot thing from you!!!1 love you kakak

    ReplyDelete
  6. kak unaaaa :'(
    tak jadik , uhukuhuk

    ReplyDelete
  7. Nak tanye sikit, die sekali video ke? ataupun muzik saje?

    ReplyDelete
  8. Nak tnye sikit, :O ade video sekali ke? muzik saje?

    ReplyDelete

Assalammualaikum and Hye to all Blogger. Harap anda tidak mengeluarkan sebarang bahasa yang kasar ATAU keterlaluan untuk di baca. Ada apa-apa pertanyaan? Sila komen sini.. =TERIMA KASIH=