TUTORIAL : Body Melengkung

okeyy , hari nie , una mahu buat tuto body melengkung :) soo , let we start .

Dashboard > Design > Edit HTML and using Ctrl + F search for this code :
#content-wrapper {
Then dekat bawah dia , korunk tepek jer code yang una bagi nie kayy ? :
border-top-left-radius: 25px 25px;
border-top-right-radius: 25px 25px;
border-bottom-left-radius: 25px 25px;
border-bottom-right-radius: 25px 25px;

dah siap , then korunk preview jer kay ? tengok melengkung takk :) ouhh yaaa , ini hanya untuk pengguna washed denim template yaa :)

Hai! Selamat membaca. Jangan lupa tinggal komen ya?

39 comments:

  1. #content-wrapper {
    tu xde la.cmne? :(

    ReplyDelete
  2. maybe template lain kot ? btw , can u put ur link ? una tak pat masuk blog kamu .

    ReplyDelete
  3. Una , macam manaa buat yang sidebar kiri atas sekali yang adaa lagu tu . comel lah :)

    ReplyDelete
  4. Macam mne nak carik code #content-wrapper { ?? nak buad tak pernah nak menjadi :(

    ReplyDelete
  5. kenape tk jumpe code #content-wrapper { tuee ekk?

    ReplyDelete
  6. una , #content-wrapper { tuu tade laa :(

    ReplyDelete
  7. Tak jumpa code "#content-wrapper {" lahh :/

    ReplyDelete
  8. code #content-wrapper { tak ada punn ?
    http://ain-blockhead.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. Thanks akak una , menjadi . Kepada yang lain , maybe akak semua guna template lain selain Washed Denim . tuh yang tak menjadi .

    ReplyDelete
  10. tak jumpa code : #content-wrapper { larh ;'(

    ReplyDelete
  11. salam una .. so kalau kite ta jumpe code tu cmne ye ? then kalau na tuka template boleh ta ? n how ? thanks dear :)

    ReplyDelete
  12. kak una , tengs yaa for this tuto :)

    ReplyDelete
  13. kak ina, code tu tak ada laa? tolong please. intan dah lama cari tutor niy :<
    niy link blog intan, tolong ajar intan. thanks :>
    http://intanrabiatul.blogspot.com/

    ReplyDelete
  14. big thank una..boleh tk follow blog SAYE..??=D

    ReplyDelete
  15. kak una tak bole pun ? nah link kita
    http://twinklelovecuppie.blogspot.com/ tolong ajar kita ehh ? :)

    ReplyDelete
  16. kak, kalau simple template nak buat macam mana?

    ReplyDelete
  17. Thanks kak Una! Tutorial nie menjadi! :D

    ReplyDelete
  18. kak una kalau simple template macam mane ?

    ReplyDelete
  19. Kak Una , yang content wrapper tu takdelaaa .

    ReplyDelete
  20. Kak una, macam mana nak buat body melengkung in the same time body tu terpisah dengan sidebar?

    ReplyDelete
  21. x dek pon #content-wrapper { nih . hmmm :(

    ReplyDelete
  22. sys,kalau simple template ade tak?

    ReplyDelete

Assalammualaikum and Hye to all Blogger. Harap anda tidak mengeluarkan sebarang bahasa yang kasar ATAU keterlaluan untuk di baca. Ada apa-apa pertanyaan? Sila komen sini.. =TERIMA KASIH=