TUTORIAL : put smile in shoutmix box :)

okeyy , hari nie una nak buat tuto tentang shoutmix , biasakan tengok shoutmix orang lain ade icon omei2 gitu when you put smiley kan kan kan ? soo , nak buat jugak ke ? mehh ikut tuto nie kayy ?

first korunk kene log in dulu shoutmix box korunk ? kalau tak de boleh sign up dekat SINI then , kalau dah sign up or sudah ade kite move on to the next step :
nanty bole dah log in dia akan jadi mcm yang atas nie , pergi kat bahagian setting dia , then nampak yang una kotakkan tuh tak ?? korunk click jer ? sebab kita mahu masuk kan smiley omei2 tuh kayy ??
bila dah click nanty dia keluar smiley nie semua kann ? korunk tak payah tick kotak tuh , kalau dah tick , untick dia kayy ? thenn , bila nak masuk smile baru korunk kene tean add tuh , korunk kene letak URL SMILEY , contoh image smiley ":) :( ^_^ :3 :D " then letak lah icon cute miut korunk :) lepas dah add semua tuh nanti korunk save setting :) taraaa ! dah jadi , simple kann ? soo  , nie una mahu bagi smiley yang omei2 kat korunk kayy ? 

http://i985.photobucket.com/albums/ae340/ameliaaaaaaaa/emote1.png
http://i985.photobucket.com/albums/ae340/ameliaaaaaaaa/emote2.png
http://i985.photobucket.com/albums/ae340/ameliaaaaaaaa/emote3.png
http://i985.photobucket.com/albums/ae340/ameliaaaaaaaa/emote4.png
http://i985.photobucket.com/albums/ae340/ameliaaaaaaaa/emote7.png
http://i985.photobucket.com/albums/ae340/ameliaaaaaaaa/emote8.png
http://i985.photobucket.com/albums/ae340/ameliaaaaaaaa/emote9.png
http://i985.photobucket.com/albums/ae340/ameliaaaaaaaa/emote12.png
http://i985.photobucket.com/albums/ae340/ameliaaaaaaaa/emoteheart.png
nota kecil :
tak faham tanya kayy ? then smiley tuh una credit from chocogoodies

Hai! Selamat membaca. Jangan lupa tinggal komen ya?

61 comments:

  1. nak ambil smiley2 tu boleh.. comel la.. :)

    ReplyDelete
  2. akk .. aliya nk amek bnde yg comel-2 tu bole :D

    ReplyDelete
  3. saya nak ambik sikit boleh :D

    ReplyDelete
  4. thax sbb bgy smiley tu skali awk . da lma cri .

    ReplyDelete
  5. Nak smileyy tuh taw , yaya amekk ^^

    ReplyDelete
  6. kite amek tau smiley ni.. :)
    tau tau tau..

    ReplyDelete
  7. terima kasih kak una..sorii la kalau saya banyak ikot tuto dekat sini yee...

    ReplyDelete
  8. kak una , amik eh , thanksss :)

    ReplyDelete
  9. saya copy semua ^^ thnx kak una !

    ReplyDelete
  10. kak una , sayaa amikk eh ! , tq ! ^^

    ReplyDelete
  11. akq nk tnye mne akq dpt sume gamba emoticons tu , sye cri kat photobucket x de pon ? boleyh bagitau ape die punya nama ?

    ReplyDelete
  12. Kak Una! Achik ambil smiley tuh ye .. mekasih

    ReplyDelete
  13. sy amek smiley tu semua ya! ^^ thnk for this tuto :)

    ReplyDelete
  14. akk ! sy amik smiley yg comel tuh :)

    ReplyDelete
  15. akak ^^
    saie amixx yerr ;]
    jangann maraa ~

    ReplyDelete
  16. Nak sapu semuaaa. Thanks kak una :)

    ReplyDelete
  17. piqa guna smiley awak tawww , comell :) hehe ~ btw , thnks so much!

    ReplyDelete
  18. kite amek smiley tu yea , thanx ^^

    ReplyDelete
  19. tq kaka bgi tuto niyh.. sgt behune :)

    ReplyDelete
  20. una, akak ambil tau smile nih..halalkan tau,huhu

    ReplyDelete
  21. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  22. saya amik sume , mwehehe . nanti sy credit kay :)

    ReplyDelete
  23. nak share.. :) cute sangat2 ^^ wink2

    ReplyDelete
  24. una, Fiza amik tau... Thanks sangat.

    ReplyDelete
  25. syg!! nax ambik yew.. comey..=)

    ReplyDelete
  26. awak..mintak izin nak ambix yer..cute sangat..

    ReplyDelete
  27. heyy si comeiii :D
    sy amek tauu ? thankss :*

    ReplyDelete

Assalammualaikum and Hye to all Blogger. Harap anda tidak mengeluarkan sebarang bahasa yang kasar ATAU keterlaluan untuk di baca. Ada apa-apa pertanyaan? Sila komen sini.. =TERIMA KASIH=