TUTORIAL : Buat pages

okeyy :) mesty ramai duk fikir2 , mcm mane lah nak dapat link baru kan ? nak buat page tuto semua tuhh ? hahh , okeyy ! cara nyer beginiii >

First go to your Dashboard > New post > Edit Pages.

lepas dah click :) nampak kan atas tuh ade NEW PAGE , hahh click situ then tulis pape yang korunk nak ? then publish mcam biasa :) dah publish ? view post , then korunk nak buat menu tab ke ? mcm navigation tuh kann ? kournk kene amek lah nyer , macam mana nak ambil ? mcm nie :
hahh ? dah copy kann ? korunk boleh buat Menu tab ikut dua tuto nie :



NOTA BIT BOTT :
okeyy , kalau korunk nak yang boleh comment punyer korunk kene publish macam entry biasa then baru ambil url okeyy ? pages nie dia tak de ruangan comment ^^ soooo , nanty kalau tak faham tnyaa yaahh ?? whee :D

Hai! Selamat membaca. Jangan lupa tinggal komen ya?

16 comments:

Assalammualaikum and Hye to all Blogger. Harap anda tidak mengeluarkan sebarang bahasa yang kasar ATAU keterlaluan untuk di baca. Ada apa-apa pertanyaan? Sila komen sini.. =TERIMA KASIH=