TUTORIAL : Header hover part 2

yeayyy , hari nie una nak buat tuto lagii , ada yang menanyakann ? header hover yang senget ke tepi tuh kann ? wheee :D okeyy , actualyy una belajar dari lettha :)) soo , lets begin :

Go to your Dashboard > Design > Edit HTML*tick expand widget then click ctrl + F and search for this code :
#header {
dah cari ? kan ade anak-anak code kat bawah tuh kann ? sampai yang simbol } then dekat bawah simbol tuh korunk letak code yang una baru bagi nie kat BAWAH dia kay ?
#header:hover {
padding-left: 50px;
-webkit-transition-duration: 0.5s;
}
 soo ,its donee :) semogaa berjaya okeyy ?

credit : lettha 

Hai! Selamat membaca. Jangan lupa tinggal komen ya?

34 comments:

  1. akq una caner kan nak buat header kitwe bergerak canieh sambil ade header hover version petama tuh .

    ReplyDelete
  2. akak,kalau nak buat bergerak dengan blink2 skali x boley ke

    ReplyDelete
  3. adk share tuto nie , keyh . thanks :)

    ReplyDelete
  4. x jumpe pon #header {
    tu pon Kak Una :(

    ReplyDelete
  5. yeah ! daa jadi . syg una :)

    ReplyDelete
  6. tengs for the tutorial sys ! dah lme cary nie:')

    ReplyDelete
  7. Kak Una! Jadi.. thanks so much ! :D

    ReplyDelete
  8. Jadi , comel da . Tapi kita tukar die pegi ke kiri :) Thanks kak una <3

    ReplyDelete
  9. sy guna tuto ni ya,kak una :D thanks

    ReplyDelete
  10. macam mana nak buat nie ? tak paham dan tak dapat nak hasilkan . :( haihh . . .

    ReplyDelete
  11. bdk yg pki design mmg x menjadi ea kalau buat hover?semua tuto dh ikut...pening kepala..

    ReplyDelete
  12. kak , x jmpa lah code tu .. mcam mna ea.?

    ReplyDelete

Assalammualaikum and Hye to all Blogger. Harap anda tidak mengeluarkan sebarang bahasa yang kasar ATAU keterlaluan untuk di baca. Ada apa-apa pertanyaan? Sila komen sini.. =TERIMA KASIH=