TUTORIAL : Hilang kan underline dekat link

Okeyy , yang nie kan mesty korunk tertanya2 kan ? kenapa lahh ade underline dekat entry korunk ? tukar mcm mane pun tetap ade, actually korunk terlupa , patutnye kite kene setting dekat edit html kite , okeyy , jom start >

First go to your Dashboard > Design > Edit HTML click ctrl + F then find this code :
a:link {
jumpa dahh ? then ade ank-ank code di bawahnyer mcm nie kan :

a:link {
  color: $linkColor;
}
a:visited {
  color: $linkColor;
}

hahh , then tukar code atas nie mcm yang kat bawah nie :

a:link {
text-decoration: none;
color: #FFBABA;
}
a:visited {
text-decoration: none;
color: #FFBABA;
}
yang color tuh korunk boleh tuka colour dekat SINI.dah pick code color semua , korunk try lah preview ? hahh , dah tak de kan underline korunk tuhh ? kann dah selesai masalahnyer :) 

Boleh guna LINK nie sebagai rujukan 

Hai! Selamat membaca. Jangan lupa tinggal komen ya?

16 comments:

  1. unaa, jadi lah ! suka-II. Trimass tao ^^

    ReplyDelete
  2. kak una , tak jumpe pon anakanak code tuh . harap boleh membantu :)

    ReplyDelete
  3. color tu supposely tukar dengan codes apa ?
    means , bergantung kepada warna layout blog kah ?
    atau code tu adalah kaler huruf link kita nanti ? or kaler line ?

    sorry , confused

    ReplyDelete
  4. @c i k s u eokey , cik sue tengok dekat link cik sue , dia warna biru kan ? then ade line dekat bawah words dia , ituh lah yang kite nak hilangkan . then kalau dah hilang boleh lah jadikan link dia mcm colour una punye :) faham ?

    ReplyDelete
  5. kak Una, jadi! terima kasih ^^

    ReplyDelete
  6. kenape tak mnjadi pun kak una?

    ReplyDelete

Assalammualaikum and Hye to all Blogger. Harap anda tidak mengeluarkan sebarang bahasa yang kasar ATAU keterlaluan untuk di baca. Ada apa-apa pertanyaan? Sila komen sini.. =TERIMA KASIH=