TUTORIAL : Post tittle hover

gyeahh ? ape itu post-tittle hoverr ? korunk boleh cursor cket kat post tittle unaa , hahhh  ! bertukarrr ~ HAHAHA :) , soo mehh kite buat yer rakan-rakan sekaliaaann !

First go to your Dashboard > Design > Edit HTML then click ctrl + F and search code nie :
.post-title {
then , ganty kan dengan code yang una bagi nie :

.post-title {
text-align:center;
background: url(Background sebelum hover);
margin:0.5em;
padding:3px;
font: normal 12px century gothic;
color: #A49696;
}
.post-title:hover {
background-image:url(Background Icon chomel);
background-color: #FFECEC;
background-position:bottom right;
background-repeat:no-repeat;
-webkit-transition-duration: 2.4s;
}
hahh , then pandai2 lah korunk edit yerrr ? buat border macam mana yang korunk nakk ? kayy ?? una harap nie dapat membantu :) tak fahamm ? tanyaa jerr ^^ insyaAllah una try jawab secepat mungkin kayy ?
Hai! Selamat membaca. Jangan lupa tinggal komen ya?

11 comments:

  1. Macam mana nak buat navigation cam akak?

    ReplyDelete
  2. background icon comel tuh carik kat mane?

    ReplyDelete
  3. Hye una !! i'm sara.. sorry gangu awak, kenapa eh bila saya edit something di "edit template html" mesti akan keluar bende nieyh = "More than one section was found with id: gadgetheader. Section IDs should be unique." why yea ? really need your help, tq ! (:

    ReplyDelete
  4. kak una thanks for the totu :) menjadi

    ReplyDelete
  5. kakak Una nak tutorial kakak una bole tak :)

    ReplyDelete
  6. kalau tuto ni gune untuk sidebar boleh tk ?

    ReplyDelete
  7. sye nk buat belog fanfic nie . nk tukar font navi and post tittle camane ek ?

    ReplyDelete

Assalammualaikum and Hye to all Blogger. Harap anda tidak mengeluarkan sebarang bahasa yang kasar ATAU keterlaluan untuk di baca. Ada apa-apa pertanyaan? Sila komen sini.. =TERIMA KASIH=