TUTORIAL : Shoutbox ada Background

sooo , kita nak buat tuto mcm dekat atas nie :) ramai yang tanya jadi jom mulakan 

First go to your Dashboard > Design > Add gadget > HTML/Javascript then korunk copy code dekat bawah nie and paste kan dalam ruangan HTML/Javascript tuh okaii ?
<center><div id="edited" style="width:250px; height:190px; background:url(BACKGROUND SHOUTBOX) no-repeat left top; padding-top:65px; padding-left:0px; position:relative" align="center">SHOUTMIX CODE</div></center>

NOTA BIT BOTT :

Sila pasti kan shoutmix box korunk dia punyer HEIGHT :  160 & WIDTH : 210 sebab FREEBIES yang una bagi una dah memg betul-betul adjust codenyer untuk shoutmix box tuh betul2 masuk dalam background tuh . okaii ? kalau korunk tak mau guna freebies yang una bagi korunk boleh buat sendiri kayy ? 
let me know that you using my background or let me know if you want to re-freebies or re-tuto this tutorial :) thankss :D

boleh dapat kan background tuh di SINI.

Hai! Selamat membaca. Jangan lupa tinggal komen ya?

127 comments:

  1. THANKZ KAK INA,, KAK UNA NUC TNYE MCM MNEW NUC ILANG KN LINK AT BWAH SHOUTBOX TU.,.???

    ReplyDelete
  2. saya guna tutor nik..thanks a lot :)

    ReplyDelete
  3. kak una,,knape dye jadi tak masuk dalam kotak tu !! dye jadi penyet !!

    ReplyDelete
  4. Saya follow tuto nie . Thanks Una :)

    ReplyDelete
  5. akak nak pakai yang kaler biru tu, as sidebar nyer title boleh x?? nnti akak kasi credit

    ReplyDelete
  6. Saya gunaa . Thanks a lott kak Una :DD

    ReplyDelete
  7. Kak una , boleh tak kalau kau una buat background ni colour mcm pink soft sikit ? boleh ? itu pun kalau boleh je . :) btw , amik satu taw

    ReplyDelete
  8. akak , saya ambik satu ye . Thank you :)

    ReplyDelete
  9. kite kan amek pink boleh ? ? thanks una :)

    ReplyDelete
  10. Sya gune tuto nie . Thank you . :)

    ReplyDelete
  11. tima kasih n amik freebies sekali tau

    ReplyDelete
  12. Saya pakai tutorial ni dgn freebies sekali. Thanks sys ;)

    ReplyDelete
  13. saye guna jugak...thanks...^____^

    ReplyDelete
  14. ambek 1 aw background dy..tp npe zaty wat ta jd erk..?huhu tgh berusaha ny buat...hahaha

    ReplyDelete
  15. Amirah guna tuto dan freebies tu ye ^^ Thanks byk-II sys.

    ReplyDelete
  16. Akak , tak jadi sangat la , dia tak masuk betul2 dalam background tu , saya dah ubah2 size dia dah , still tak jadi . hm , shoutbox tu kebawah sangat . macam mana eh ?

    ReplyDelete
  17. wawa guna tuto and freebies kakak yang cun tu . thanks

    ReplyDelete
  18. assalamuaalaikum ! akq una tirah amekk purple yer

    ReplyDelete
  19. im using ! guna freebies sekali . tq ;)

    ReplyDelete
  20. adikk.akak guna freebies ni tau ^_^

    ReplyDelete
  21. FOLLOW THIS TUTORIAL ! THANKS KAK UNAA :)

    ReplyDelete
  22. gune yaa niy bole kak ? :) try jek . thanks .

    ReplyDelete
  23. jadilah Kak Una thanks for sharing this tuto >_<

    ReplyDelete
  24. sis, i'll take the grey one.
    BTW, thanks yaww :)

    ReplyDelete
  25. ; myra amek warna kelabu :D thankss

    ReplyDelete
  26. nak cari backgr0und dye mne erk ?

    ReplyDelete
  27. thx unaa . jadi3 . syg una . atotototo

    ReplyDelete
  28. trimas !
    tuto nihh besh laaa~
    menjadik... hehe,,, sye pun amek satu freebies background shoutmix tuhh,,, me kasih~

    ReplyDelete
  29. tak leyh lah kak,, :( yang keluar shoutmix code,, benda tuh tak keluar pon,, :'(

    ReplyDelete
  30. kak una,mcam mane nak cari shoutmix code?

    ReplyDelete
  31. dear, I took the pink one, and I edit the size. thanks. :)

    ReplyDelete
  32. kak una saya ambik satu. yang pink tu kay. THANK :)

    ReplyDelete
  33. apply this in my blog :) thanks :)

    ReplyDelete
  34. kak una sy ambk k..

    ReplyDelete
  35. sy dh guna...ermm...sy buadd re-tuto tauu......dh letak credits jgakk...

    ReplyDelete
  36. sy dh re-freebieas skali...tpy,sy dh creditskn.....

    ReplyDelete
  37. saya ada guna code awak ni untuk tutorial sye. tp sye dah edit skit. dah creditkan utk awak. thanks erk :)

    ReplyDelete
  38. kak una, kalau pkai template boleh pakai nie x ?

    ReplyDelete
  39. thanks akak.. tuto akak ni menjadi~

    ReplyDelete
  40. Salam,
    Kalau guna blogskin macam mana?

    ReplyDelete
  41. Ya allah . akhirnya jadi jugak ^^ Thanks akak :)

    ReplyDelete
  42. Kak una... saya ambil satu yerr... terima kasih..

    ReplyDelete
  43. kak una , nobie guna tutor ni tau . thanks :)

    ReplyDelete
  44. Kak Una, i'm using it :) Thanks

    ReplyDelete
  45. Thanks ka .. saya guna ye tutorial ni ..

    ReplyDelete
  46. Ada soalan pasal skin ne..kalau nak guna skin sendiri, mcm mana nak buat url dy aa?? I try uploding it on facebook and use the URL but it the skin desnt appears. Please help me..

    ReplyDelete
  47. thanks kak una ^^
    saya ambik freebies nya sekali yer.. :)

    ReplyDelete
  48. using it, i take the pink cupcake:) thank you:)

    ReplyDelete
  49. using it, itake the pink cupcake. thank you:)

    ReplyDelete
  50. terima kasih . menjadi . tapi saya punya shoutbox warna hitam . tak sesuai dengan background yang kale hijau :( macam mana yee ?

    ReplyDelete

Assalammualaikum and Hye to all Blogger. Harap anda tidak mengeluarkan sebarang bahasa yang kasar ATAU keterlaluan untuk di baca. Ada apa-apa pertanyaan? Sila komen sini.. =TERIMA KASIH=