Home Home Home Home Home

TUTORIAL : Update Status dekat header

#update status

Ini rupa update status yang biasa :)
Hahhhh , yang kat atas nie rupa update status yang biasa korunk guna kann ? pelik kenapa korunk tengok update status una dekat atas tuhh ? bhahahaha :) soo , ini cara yang una buat , code nie una tak belajar kat sesiapa , una tweak sendiri :) siapa yang dah buat mesty dia tahu mcm mana nak masuk kan code kan ? soo , lets start :

First go to your Dashboard > Design > Add Gadget > HTML/Javascript then copy paste code yang kat bawa nie okey ?
<div style=" position:absolute; top:0px; left:10px; width:200px;"><center style="text-align: right;">BLOG-ING MOOD</center><div style="Background-image:url(URL BACKGROUND); repeat; padding: 5px; border:1px solid #DCDCDC; filter:alpha(opacity=1.5); border-radius:5px;"><center><marquee>YOUR STATUS</marquee></center></div><div style=" position:absolute; top:50px; left:20px;"></div></div>
HIJAU : yang nie boleh ubah ikut cita rasa :)
UNGU : nie url background update status korunk tuh .
BIRU : yang nie colour border korunk , boleh ambil dekat SINI
MERAH : yang nie pulak words korunk , contoh " new look"

39 comments

September 17, 2011 at 10:46 AM

tq una ~!! :) syg una ~
ehehehhe . .

September 17, 2011 at 11:14 AM

una, ida nak tny lama dah benda ni. hihi. btw, as usual. ida nak re-tuto blh ? credit is given :) blh ?

September 17, 2011 at 12:29 PM

una , mana nak dapat background . biasa una amek kt mana ? blog-ing mood tu acane?

September 17, 2011 at 1:11 PM

Assalamualaikum kak Una, saya nak buat tuto ni di blog saya boleh? Saya kreditkan :)

September 17, 2011 at 2:48 PM

cmne nk buat footer mcm akak ?

September 17, 2011 at 3:24 PM

thanks akak una!

September 17, 2011 at 4:07 PM

akk thnks akk! sye dh lme tunggu bnde alah ni.. THANKS ! ;D

September 18, 2011 at 2:39 AM

Whoaaa :O Tia nak cuba, thanks una :)

September 18, 2011 at 5:18 PM

Da jadik...Yeaaayyy!!Thnx akq una....

September 21, 2011 at 4:13 PM

Una, dah jadi. Thanks ye :)

September 25, 2011 at 12:27 PM

Thihiii, jadik ! Thanks a lott :)

September 29, 2011 at 10:22 PM

menjadi . thanks akak una. kdang2 sy selalu ambik tuto's akk utk cntikkan blog sy. thanks yee <3

October 7, 2011 at 4:15 PM

macam mana boleh melekat dekat body blog ni?

October 22, 2011 at 12:41 AM

nak guna ni kt blog sy yek..thx :D

October 29, 2011 at 9:39 PM

thanks sgt2 taw..una mmg terbaik la! :)

October 30, 2011 at 9:37 PM

kak una...maner nk cri url blog tuh?? =__='

November 5, 2011 at 12:31 PM

akak , cane nak tuka font size dengan colourfont tu erk ?

November 7, 2011 at 11:50 PM

tengs kak ..

November 11, 2011 at 2:11 AM

yeahh!jdi..tengs kak una..sume tuto kak una menjadi...:)))

November 16, 2011 at 9:25 PM

dah jadi.. thengs for the tuto..

November 18, 2011 at 3:31 AM

; akak , THANKS :)

November 22, 2011 at 9:21 PM

una,kalau mia nak msukkan dalam edit html kan,nak letak kat kod mana.sbb mia xnak bg berat blog kalau ltak kat html javascript.pelisssh.kalau dah balas shoutbox kat blog mia.

thanks hunny.

November 25, 2011 at 7:07 PM

. TERBAEKKK like~

November 26, 2011 at 11:31 AM

Thanks kak Una sayangg :)

November 30, 2011 at 8:00 PM

Thnx :)

December 3, 2011 at 9:32 AM

dah jadi... thanks kak una ! :)

December 4, 2011 at 4:22 AM

Kak Una..pew bnda tuh BLOG-ING MOOD??

December 4, 2011 at 9:13 AM

@xXKrazyGurlzXx hehe , maksudnya mood kite , nak letak status update pun boley dik :)

December 8, 2011 at 12:02 PM

thanks a lot, una. punya lah lama saya cari benda ini. thanks once again. plus, saya nak minta una ajar satu benda ini. :)

December 9, 2011 at 9:35 PM

thanx, leen guna tutor nie :)

December 14, 2011 at 3:02 PM

menjadi ^^ thanks Una :)

December 15, 2011 at 8:44 AM

tanks...dah jadi..

December 15, 2011 at 11:14 PM

pew mksud url background~~

December 16, 2011 at 2:00 PM

Thank you.

December 20, 2011 at 9:36 AM

thanks una :)

January 2, 2012 at 5:27 PM

thankyouuuuuu

January 8, 2012 at 8:48 PM

tengz a lots =D

January 9, 2012 at 3:33 AM

thanks...jd...^^,

December 14, 2013 at 8:55 PM

thank kakak. =)

Post a Comment