TUTORIAL : Image shadow when cursor touch

okey , tutorial kali nie di request dekat fanpage una . adik nie minta buat tuto yang bile cursor sentuh je gambar it becomes shadow then jadi mcm blurr je gitu kann ? contoh cube korunk cursor dekat image bawah nie-->

First go to your Dashboard > Design > Edit HTML then click ctrl + F search code dekat bawah nie -->
a:visited {

bile dah jumpa :) korunk copy paste code dekat bawah nie di selepas code yang dekat atas nie :

 -webkit-transition:1s;
transition:1s;
filter:alpha(opacity=100);
-moz-opacity:1.0;
opacity:1.0;
border-radius:5px
}
img:hover {
-webkit-transition:1s;
transition:0.5s;
filter:alpha(opacity= 70);
-moz-opacity:0.70;
opacity:0.70;
}

contoh code yang di tepek korunk boleh tengok dekat bawah nie :

so then save template :) now dah cantik pun image-2 yang ada dekat dalam blog korunk tuhh :D 

Hai! Selamat membaca. Jangan lupa tinggal komen ya?

33 comments:

  1. tuto untuk gerakkan header mcm header tuan belog nih macam mana..>.<

    ReplyDelete
  2. kalo nak buat header yg gerak2 mcm tuan belog nih macam mana? >.<

    ReplyDelete
  3. Kak Una :) Dah jadi pun..Thanks yea

    ReplyDelete
  4. tak jadik, lah,, tak pandai,, :(

    ReplyDelete
  5. thanks,, setelah cuba banyak kali baru jadi,, ^^

    ReplyDelete
  6. Akak , dha jadi lahh . Thankss :)

    ReplyDelete
  7. kak una , dah jadi thanxx :)

    ReplyDelete
  8. adk ambil ya..tq.hee..
    mke ta malu..

    ReplyDelete
  9. Sume tuto kak Una mnjadi , thanks akak :)

    ReplyDelete
  10. sys. thanks for the tutorial. hehe :)

    ReplyDelete
  11. Terima kasih wahai adik cumil!~ You are good at this!

    ReplyDelete

Assalammualaikum and Hye to all Blogger. Harap anda tidak mengeluarkan sebarang bahasa yang kasar ATAU keterlaluan untuk di baca. Ada apa-apa pertanyaan? Sila komen sini.. =TERIMA KASIH=