CHURP-CHURP : Jom daftar churp-churp nak ?


hey semua , hary nie una nak buat tutorial mcm mana nak daftar churp-churp nie . kan sekarang ramai yang guna nuffnang sebagai salah satu rangkaian online yang boleh bagi kita duit kan ? churp-churp nie pun sama . ouhh , churp-churp nie takkan ganggu nuffnang pun sebab ianya sebahagian daripada nuffnang . bagi yang kaki online tuh kan , mmg nie lah caranya korunk nak dapat duit bile tak ade apa nak buat , yelah mana tak nyer . korunk daftar orang klik , gedebukk sekali banyakk income masyukk dalam bank ? hahh , kann ? sape yang tak nak , so jomm korunk kita daftar skrgg ??

okey , mula-mula nak daftar churp-churp nie korunk kene click banner dekat atas nie tak pun click saja link dekat bawah nie :

1. korunk kene Daftar Churp-churp nie dulu .
2.lepas tuh dah masuk web tuh korunk kene sign in Facebook & or twitter mcm dalam gambar bawah nie:
btw , una akn tunjuk cara log in guna facebook , since mesty ramai kan yang ade facebook nie semua ? soo, nie cara mudah untuk korunk daftar churp-churp nie .korunk click yang sign in with facebook tuh . then dia pop-out korunk gambar mcm nie kan :
soo , ape lagy korunk masukkan aje korunk punyer email & password fb lepas tuh nanty dia keluar gmbar mcm dekat bawah nie :

then korunk click jer perkataan allow tuh kay ? then korunk ade 4 step untuk menjadi sebahagian daripada ahli churpchurp nie :

Step 1 :
Authorized with Facebook 
Step 2:
Authorized with Twitter , kalau tak de twitter nie korunk boleh skip je okey ?
Step 3 : 
then korunk kene setup maklumat diri tentang korunk , okey pasty kan korunk isi form dia betul2 tau ? sebabnya senang nanty mereka nak jalankan proses pembayaran dekat korunk semua :) soo , isi baik2 .

Step 4 : 
dah lengkap isi semuaa click saja update tuh ! now korunk boleh lah share campaign2 yang ada dalam churpchurp tuh dalam blog korunk :) hee . senang je kann ? tunggu ape lagy , tak rugy korunk join churpchurp nie , sambil duk rumah tak de buat pape kan ? tuptup churpchurp membantu korunk untuk dapat duit , hanya per click duit masyukk gituu ~ btw , if nak tahu lebih lanjut tntang churpchurp nir korunk boleh lah click nie -->Tentang churpchurp

credit : Abg Fizi

Hai! Selamat membaca. Jangan lupa tinggal komen ya?

25 comments:

  1. kak una, sy x fham laa. mcm mna diorang nk bg msuk duit dlm akaun bank kite ? :P

    ReplyDelete
  2. Hehe, saya dah daftar.. baru seringgit.. ^.^"

    ReplyDelete
  3. Una, mcma mana nak cash out churp2 nih yaa? kena guna akaun bank kita ke? plss reply this, i need detail about churp2

    ReplyDelete
  4. Kak , acano ni ? tak phm -.-' sye tekan sign in to facebook tak kuar kuar pon pop-out tu ?

    ReplyDelete
  5. @Rayyan Amanirayyan isi saja form tentang maklumat diri dekat situ , dia ade dekat bahagian setting tuh .

    ReplyDelete
  6. @Nana heyy , nana :) una tak berapa pasty sebab una pun masih baru , mungkin nana boleh pergi ke blog wanhazel.blogspot.com untuk pengetahuan lebih lanjut , ataupun boleh ke blog fizgraphic.com :) mereka lebih berpengalaman. nie pun una sharing sebab churpchurp mmg mudah untuk dapat duit lebih :)

    ReplyDelete
  7. tak faham lah,..??

    ReplyDelete
  8. kak una nak kena ada account bank ke ?

    ReplyDelete
  9. bank ape kena bukak yer? huhu..baru nak dftar jgak nie..earn duit smbil goyang kaki ++ baru lps spm..hehe^_*

    ReplyDelete
  10. akak , kalau yg nuffnang tu , kena daftar sekali ke ? dia ada mintak yuran daftar ke ?

    ReplyDelete
  11. @Shaidatul Aireenboleh jer daftar sekali :) nuffnang & churpchurp nie sama. dia tak ambil bayaran pun , free :) sesiapa je boleh daftar :) janji pandai promote and the you can get ur money :)

    ReplyDelete
  12. @♥ Nurhusna Syabani Hamzah ♥ , okay thanks , akak . ehh jap lagi satu , orang lain hanya boleh klik sekali / byk kali pada apa yg kita promote ?

    ReplyDelete
  13. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  14. Kak Una , Asal Yang Kite Punye Tak Gerak Gerak Pon Yang Reward Ouh ? :)

    ReplyDelete
  15. akak,saye pinjamgambar..nak wat tuto..plz.....nnti saye credit tau....

    ReplyDelete
  16. Terima kasih sebab ajar tuto ni :)

    ReplyDelete
  17. akak ! apasal tak kuar2 pun pop out tu ? sya dah tekan bnyak kali dah tp tak kuar2 pun .. pls reply

    ReplyDelete
  18. Una, pinjam gambar..nanti saya credit..thanks.

    ReplyDelete
  19. akak. kenapa tak dapat masuk laman web tu?? :(

    ReplyDelete
  20. una , yang name ni kena letak name yang sebena eh ? kew letak nama yang fb jew ?

    ReplyDelete
  21. Oke Una dah ciap.. nanty jenguk2 kat kak Sara nyew belog juge yea? :)

    ReplyDelete
  22. Halal tak earning semua ni ? Ade pendapat kata haram sebab duit tak tahu punca

    ReplyDelete
  23. Kak Una, kene letak IC jugak ke? Err menakutkan lah..

    ReplyDelete

Assalammualaikum and Hye to all Blogger. Harap anda tidak mengeluarkan sebarang bahasa yang kasar ATAU keterlaluan untuk di baca. Ada apa-apa pertanyaan? Sila komen sini.. =TERIMA KASIH=