TUTORIAL : cute cursor dalam blog

whee :D soo , jom kite buat tuto nie , nak tak buat cursor yang omei2 ? hahh , jomm buat -->

First go to your Dashboard > Design > Add gadget > HTML/Javascript then copy code bawah nie & paste kan dalam ruangan HTML/Javascript tuh .

<style>body {cursor:url(URL CURSOR), url(URL CURSOR), auto;} </style><a href="LINK BLOG KORANG" target=_blank><div style="height: 50px; width: 50px; position: absolute; top: 0px; left: 0px;"> </div></a>

url cursor tuh korunk boleh dapatkan dekat freebies yang una bagi INI . then korunk tekan lah button save . dah siap :)

Hai! Selamat membaca. Jangan lupa tinggal komen ya?

21 comments:

  1. una, macam mana nak buat doodle ehh? pakai software ape? thnxx :D

    ReplyDelete
  2. tengs so much ye kak una :D cynk kak una <3

    ReplyDelete
  3. kak una .. kalau nak masukkan cursor for blogskin macam mana ?

    ReplyDelete
  4. kak..thnks..fa take 1..hehe..cute!!

    ReplyDelete
  5. kak una.. thanks :) saya ambil satu. comel sangat!

    ReplyDelete
  6. kak una, sy guna kod yg kak una bagi je. url cursor sy punya sendiri. btw, tyvm :)

    ReplyDelete
  7. kak una ,boleh tak buatkan templates warne cream...please...

    ReplyDelete

Assalammualaikum and Hye to all Blogger. Harap anda tidak mengeluarkan sebarang bahasa yang kasar ATAU keterlaluan untuk di baca. Ada apa-apa pertanyaan? Sila komen sini.. =TERIMA KASIH=