TUTORIAL : how to download Adobe Photoshop cs5

since ramai cakap dekat una korunk tak boleh nak download adobe photoshop cs5 nie kan ? so , here una nak buat tuto . first click lah dulu link nie . ADOBE PHOTOSHOP CS5. dah click kan ? soo , seterusnya tengok gambar2 dekat bwah nie . una akan buat step by step okey ?

Step 1 :

Step 2 :
kalau tak nampak click je gambar nanty dia open new tab tak pun dia pop out terus ? then kite beralih ke gambar seterusnya :
bila korunk dah click open folder tuh kan ? nanty dia keluar lah gambar mcm dekat ats nie korunk click lah yang una higlight kan tuh .
then dia pop-out lah gambar mcm nie , korunk click jer perkataan extract tuh dan dia akan jadi mcm gambar dekat bawah nie okeyy ?
pastikan korunk save dia dekat desktop , ye lah senang keje nanty tak payah nak cari document tuh ke sana sini , dekat desktop kan sng nampak , dah pilih desktop tuh korunk click je perkataan OK tuh .
pergi ke desktop korunk then cari lah folder adobe tadi mcm dalam gambar dekat ats nie .
then bukak folder dia keluar lah mcm nie , okey , scroll ke bwah sampai korunk jumpa gmbar icon mcm dekat atas tuh okey ? now click then keluar adobe photoshop cs5 koeunk.
taraaaaa ~ sudah siapa di gunakan :) lepas nie boleh lah edit2 gmbar cun melecun gituu ~ whee :D

macam yang una punya , una menggunakan Software Hamster Free Zip Archive , bila nak dowload adobe nie dia ikut jugak software yang korunk guna untuk dowload :) mcm tuto una nie , una menggunakan Google Chrome yaa? sebab tuh macam nie :) soo , please take a note sebelum bertanyakan apa-apa :)) thanks :D 

NEW UPDATE 2014
* Assalammualaikum semuaa.. kalau korunk nak download photoshop skrg dah xbolehkan? sbb link dah kene remove.. so skrg ni una ade new way.. tapi bukan adobe cs5 tapi adobe cs4.. yang ni jenis portable punya.. una pun gune yang nie skrg.. sbbnya adobe terlalu penting untuk una dalam menyiapkan segala kerja berkaitan dengan blog.. so xmo cakap panjang2.. korunk boleh download  link nie yer -->

Hai! Selamat membaca. Jangan lupa tinggal komen ya?

55 comments:

  1. wahh..nice tuto..na cubalah..hehehehe

    ReplyDelete
  2. kak una ta paham lha yg step 2 tuh ? una bkak kat mna ? internet ka ?

    ReplyDelete
  3. wahh! tengs kaka una. riena nakk try :) papehal, riena roger-II okiee :)

    ReplyDelete
  4. hey una it works ! thanks for the tuto's :)

    ReplyDelete
  5. thank you :) now i have my very own photoshop cs 5 !

    ReplyDelete
  6. kak una. tengs sangat sangat. tuto ni memang berguna :D

    ReplyDelete
  7. @Aili Storystep 2 tuh yag first gambar di internet masuk gambar di bawah semuanya melalui desktop ja nak bukak dia :)

    ReplyDelete
  8. Thanks awak, bagi tuto nie. Lama dah mencari.. (:

    ReplyDelete
  9. akak , kenpa saya buat tak jadi ?

    ReplyDelete
  10. kak una..saya dah download tp gmbr yg kluar kt bwh 2 laen la..mcm mne..lpas2 dah hbis download dyer x jdi mcm akk una pnye 2..:?

    ReplyDelete
  11. laa xboleh bukak pon .. dah abes download dah .. tpi kenpae xleh view . una view kat ne ?

    ReplyDelete
  12. Kak Una , Haishh , tak menjadi lorh . ta tau nape :/

    ReplyDelete
  13. YEAHH..JADI LAH KAK UNA...THANKS YA..DAH LEH GUNA DAH..TAPI MASIH BLURR...=.='

    ReplyDelete
  14. err .. nape ek daa download but , bile open , die kua WINZIP ==` dah bnyk kali download dah :(

    ReplyDelete
  15. kak , npe ek kyra dah dwnload bnyk kali da .. tapi bile open , kluar WINZIP ?

    ReplyDelete
  16. akak knpe sye punye tk de kluar pon photoshop nye~dh try bnyk kali dh

    ReplyDelete
  17. kak una, sye da bwt smpai abes, tapi ble yg last uh, yg kne bkk icon tu, dye ta kua pape pn

    ReplyDelete
  18. Kak Una, nak cakap big thanks dekat kak Una. Sebab buat tutorial niy. Jadi lah. Again, thanks tau kak Una :D

    ReplyDelete
  19. Seriusly , stress sangatsangat ! takpaham .

    ReplyDelete
  20. una just nak bgtahu , kalau korunk buat tak jadi maybe software berlainan . una menggunakan google chrome . kalau guna mozilla firefox maybe korunk akan buka pada

    ReplyDelete
  21. kak una , nk download hamster tu ada dua server . nk amik yg mne ?

    ReplyDelete
  22. kak unaaaaaaaaaaa . da dpt download , tp knp window photoshop nya tk keluar punnnnn ? >.<

    ReplyDelete
  23. Tak keluar pon yang ' MUAT TURUN PERLAHAN ' tu ? Kenapa ?

    ReplyDelete
  24. x jdie la.. >.< bnyk kali dah cbe :(

    ReplyDelete
  25. thankyou sesangat buat tuto ni , sebelum ni duk cari2 jugak camne la nak donlod photoshop.thanks okeyh:)

    ReplyDelete
  26. Kenapa yang last sekali tu tak keluar ek?yg keluar stkat photoshop biru tu je .:(

    ReplyDelete
  27. Oooh, dah jadi la.thankyou banyak2:))))))

    ReplyDelete
  28. kak una , saya dah guna google chrome nak download ni tapi tak jadi pun mcm kak una .. macam mana ni ???

    ReplyDelete
  29. kenapa dekat ayin takde gambar number 2 ?

    ReplyDelete
  30. slm una , xleh la , skang kn 4shared nk ad account , dia xklua yg muat turun prlahan tuh , bengang btul

    ReplyDelete
  31. Akak, macam mana nak download semua tuh ? Taktahu dan tak boleh :'(

    ReplyDelete
  32. Yeayea ! Jadilah kak Una , u are so nice . Thanks yahh *keningkening*

    p/s:Lepas ni bolehlah edit gmbr sendiri >.<

    ReplyDelete
  33. kak una prob dari dulu lagi ble dwnload.die kuar ke adobe reader..

    ReplyDelete
  34. una jadi la..prob die kdg2 xley extract file..:)..nice tuto..

    ReplyDelete
  35. Ya Allah Kak Una! Thanks sangat! Alhamdulillah. Dah berjaya! 3 jam tunggu download. Thanks sangat sangat kak Una.

    ReplyDelete
  36. terima kasih. Alhamdulillah dh boleh lps sy allow "run as administrator"
    mgkn bleh guna tips ni kpd yg tak boleh buka mcm saya ^_^

    ReplyDelete
  37. knp tak jadi eh ? bile tkn pekataan download tu , die suh sign up ape tah n tak kuar pon gmbr mse2 tu :'(

    ReplyDelete
  38. dah ook semua time nk bukak tak kuar pun. zzzzzzzzzzzzzhh

    ReplyDelete
  39. ya Allah , Tenkiu banyak2 ,, una ,, download laju , dan menjadi pulok ..
    tarima kasihhhh !!
    Alhamdulillah !

    ReplyDelete
  40. Thanks so much kak :D.
    nak pinjam tuto nie boleh ? nt kter kredit kt akk :D

    ReplyDelete
  41. tngah tunggu download tuh nk siap . berjanggut jugak ...kalau guna windows XP jdi tak ? harap2 jdi lah..:)

    ReplyDelete
  42. akak unaa saya dah tekan link wan hazel tu. tapi lain yag keluar tak macam dalam gambar. acane ni? tapi dia ada tunjuk download amende ntah. saya download je eh?

    ReplyDelete
  43. Thanksss...Ya Allah..bestnya dapattutor ni!!

    ReplyDelete

Assalammualaikum and Hye to all Blogger. Harap anda tidak mengeluarkan sebarang bahasa yang kasar ATAU keterlaluan untuk di baca. Ada apa-apa pertanyaan? Sila komen sini.. =TERIMA KASIH=