TUTORIAL : Jadikan Youtube Player berwarna

selalu kite tengok youtube punye tempat player warna hitam je cenggini kan :

so , dekat bawah nie code asal dia . 
<object width="190" height="150"><param name="movie" value=" http://www.youtube.com/v/STcx-FN0gho?fs=1&amp;autoplay=1&loop=1&amp;hl=en_US&amp;rel=0" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src=" http://www.youtube.com/v/STcx-FN0gho?fs=1&amp;autoplay=1&loop=1&amp;hl=en_US&amp;rel=0" type="application/x-shockwave-flash" width="190" height="150" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>
hahh , yang nie pulak wajah youtube player setelah kita jadikan dia berwarna gitu then dekat bawah nie code dia okeyy ?
<object width="250" height="25"><param name="movie" value=" http://www.youtube.com/v/STcx-FN0gho?fs=1&amp;autoplay=1&amp;loop=1&amp;rel=0&amp;color1=0xD666D8&amp;color2=0xFFFFFF;hl=en_US&amp;rel=0" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src=" http://www.youtube.com/v/STcx-FN0gho?fs=1&amp;autoplay=1&amp;loop=1&amp;rel=0&amp;color1=0xD666D8&amp;color2=0xFFFFFF;hl=en_US&amp;rel=0" type="application/x-shockwave-flash" width="250" height="25" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>

soo , jom selesaikan apa teka-teki warna-warna di atas :


MERAH : yg nie dia punya width/lebar & height/tinggi youtube korunk .
UNGU : yg nie pulak dia punya link youtube :)
BIRU : yg nie lah code yang jadikan youtube player berwarna yang D666D8 tuh warna border dia yang warna ungu tuh , FFFFFF pulak wrna background youtubeplayer korunk :) hahh , boleh tukar warna dia dekat SINI.
Hai! Selamat membaca. Jangan lupa tinggal komen ya?

22 comments:

  1. berguna ^^ nanti kita nak try ye kak una :D

    ReplyDelete
  2. terima kasih . memang dah lama cari tuto ne :)

    ReplyDelete
  3. Kalau kita guna blogskin nak paste dekat mana yaa?

    ReplyDelete
  4. una ... mcm mne ? tak fham lah .. pening .. :)

    ReplyDelete
  5. kak una tuto nie lagu skalie ngan video atau tak ?

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum. Saya ambil kod tu ye, kak Una. Terima kasih. *senyum

    ReplyDelete
  7. Akak.., apsal tak jadik??

    ReplyDelete
  8. akak , tak jadi pon . .
    tak faham lah . .

    ReplyDelete
  9. akak menjadi tq kak kerana konsi tuto ini :)

    ReplyDelete

Assalammualaikum and Hye to all Blogger. Harap anda tidak mengeluarkan sebarang bahasa yang kasar ATAU keterlaluan untuk di baca. Ada apa-apa pertanyaan? Sila komen sini.. =TERIMA KASIH=