BASIC : Cara nak tekan ctrl+F dekat template yang baru

Assalammualaikum and Hello Blogger's//
Nampak gambar di atas? so, kalau dulu kita tekan ctrl+F then search apa-apa code mcm dekat atas mesti dah muncul kan? tapi sekarang kalau kita tekan mcm tuh code mesti tak muncul-muncul. mesti musykil kan? haha. jadi dekat bawah ni cara baru untuk tekan ctrl+F untu memudahkan kita mencari code untuk edit di bahagian template blog

nampak tak gambar di atas? cara dia mcm ni :
1.Log In blog korang -> Dashboard -> Pilih Template -> Edit HTML
2.Selepas itu korang tekan dekat bahagian ruangan code tuh.
3.Bila dah tekan baru korang tekan ctrl+F then kotak search tuh akan muncul dalam ruangan code. Then boleh lah terus cari code yang korang nak cari tuh dan edit blog kasi comel-comel u'ollss~
Hai! Selamat membaca. Jangan lupa tinggal komen ya?

2 comments:

Assalammualaikum and Hye to all Blogger. Harap anda tidak mengeluarkan sebarang bahasa yang kasar ATAU keterlaluan untuk di baca. Ada apa-apa pertanyaan? Sila komen sini.. =TERIMA KASIH=