Tutorial : How to Download font

heyy semuaa :) soo , ramai yang tak tahu how nak download font kann ? nie una try buat tuto , so letss startt guy's ^^

Firstly korang pergi ke LINK niee :) tulis lah font apa-apa yang korunk suka then click search , macam font 'airplanes in the night sky' okeeyy , nanty dia keluar mcm nie kann :


korunk click lah yang una kotakkan pink tuh :) lepas tuh nanty buat mcm nie pulak :


then dia keluar lah kat document dowload dalam laptop/pc korunk mcm nie pulak :


biler korunk dah click kan ? nanty dia kuar pulak macam kat bawah nie :


lepas jer korunk click extract tuh nanty dia pop-out kat korunk macam gambar kat bawah nie pulak :


hahh , dah click OK ? kalau dah click , cepat2 p desktop korunk , thenn , kita install jomm ? 


Bile click jer INSTALL terus dia pop-out korunk something , ade YES & NO korunk click YES sooo thenn , korunk dah siap dowload font korunkk ^^ whee :D dah boleh pun guna font korunk yang comeii2 tuh :))

macam yang una punya , una menggunakan Software Hamster Free Zip Archive , bila nak dowload font dia ikut jugak software yang korunk guna untuk dowload :) mcm tuto una nie , una menggunakan Google Chrome yaa? sebab tuh macam nie :) soo , please take a note sebelum bertanyakan apa-apa :)) thanks :D

NOTA BIT BOTT : 
Sila tanya kalau tidak faham yaa :) insyAllah i will help you :D

Hai! Selamat membaca. Jangan lupa tinggal komen ya?

FREEBIES : Background part-11 (own made)

yeahh , yang nie stripes background , own made okaii :) mcm una kann ? hehehe :D soo, nakk ? take it saja :D
 http://1.bp.blogspot.com/-6eLNxkZEnDE/ToW33ADr-FI/AAAAAAAABtA/nGwVgoXXp_I/s1600/bluestripes.png
 http://4.bp.blogspot.com/-Q2QOZ9n3qnc/ToW33qoj8OI/AAAAAAAABtE/Gm0ORbILEpE/s1600/greenstripes.png
 http://3.bp.blogspot.com/-bR-btuBKCto/ToW33zcwY9I/AAAAAAAABtI/e4AjoFJ3kFg/s1600/greystripes.png
 http://2.bp.blogspot.com/-cSA58SFEIRo/ToW34VpM8gI/AAAAAAAABtM/QzgvO0rAYpI/s1600/orangestripes.png
 http://2.bp.blogspot.com/-w0T-ZXmxer0/ToW34000L_I/AAAAAAAABtQ/CCN8M2J0tQY/s1600/purplestripes.png
 http://2.bp.blogspot.com/-7ekSKfpCyRY/ToW35BH7zcI/AAAAAAAABtU/r8lhsYQhlWc/s1600/softpinkstripes.png
http://3.bp.blogspot.com/-rcqvMz0RFh8/ToW35nIAzXI/AAAAAAAABtY/LKYsWootHWw/s1600/yellowstripes.png
 http://2.bp.blogspot.com/-gsebo9pIAB4/ToW7VlyiHRI/AAAAAAAABtc/JJxSdrBAI9M/s1600/blackstripes.png
credit is nak re-freebies okaii :) & tinggalkan comment kalau anda ambil ^^ thankiee :D
Hai! Selamat membaca. Jangan lupa tinggal komen ya?

FREEBIES : Background part-10 (own made)

okaii , freebies lagii ^^ hee :D kali nie coloufull polkadot , hee :D buat sendiri using adobe photoshop cs5 :)) sooo , semoga sukaa ^^

 http://3.bp.blogspot.com/-UjgfC-kjXrs/ToWyWVtoObI/AAAAAAAABso/OwsLNMy7mnY/s1600/pigreendot.png

http://1.bp.blogspot.com/-4veh3IvOjI4/ToWyW5w9cMI/AAAAAAAABss/3eUZRbOCXbM/s1600/piorangedot.png
 http://2.bp.blogspot.com/-5G_DUC4xr3k/ToWyXLVeoBI/AAAAAAAABsw/MRcY_PLDhxw/s1600/publuedot.png

http://3.bp.blogspot.com/-XVEMR6M__nk/ToWyXTlEADI/AAAAAAAABs0/LePFKtGh8ys/s1600/pupinkdot.png
 http://4.bp.blogspot.com/-soRLINmJGqk/ToWyXkzLOqI/AAAAAAAABs4/JqwruS0jqyQ/s1600/turgreendot.png
http://1.bp.blogspot.com/-4z1bealm3Uc/ToWyYLDDxFI/AAAAAAAABs8/WwrtDTHJM5g/s1600/turpinkdot.png
sila credit kalau mahu re-freebies ^^ and sila tinggalkan comment yaa kalau ambil ^^
Hai! Selamat membaca. Jangan lupa tinggal komen ya?