FREEBIES : Code for your cute Blockquote

hyee :) salam semuanya :) hari nie una nak share dengan korunk code untuk korunk letak dalam bahagian code blocquote. una dah tweak kan code2 dia semua , dan una dah letakkan gambar mcm mana rupanya sebelum & selepas cursor menyentuh :) colour , background & etc korunk boleh tweak sendiri ikut citarasa korunk kay ? tak tahu nak guna kan ? boleh ikut tutorial ini --> About Blockquote :)

BLOCKQUOTE LIP LAP


.post blockquote {
background:#FFC6C6;
-webkit-transition-duration: 3s;
padding: 12px;
margin: 2px 2px;
color: #ffffff;
-webkit-border-radius: 10px;
-moz-border-radius: 10px;
}
.post blockquote:hover {
background:url(http://3.bp.blogspot.com/-Rf2x6vni5Hk/Tqyl5FkJswI/AAAAAAAAB10/8Up6SEzyGsw/s1600/pinkgrain.png);
color: #000000;
-webkit-transition: 3s;
}

BLOCKQUOTE BORDER SOLID TURN DASHED
.post blockquote {
background:#FFC6C6;
Border:2px solid #DEB1B1;
-webkit-transition-duration: 3s;
padding: 12px;
margin: 2px 2px;
color: #ffffff;
-webkit-border-radius: 10px;
-moz-border-radius: 10px;
}
.post blockquote:hover {
Border:2px dashed #DEB1B1;
color: #000000;
-webkit-transition: 3s;
}

BLOCKQUOTE SWINGING 360deg
.post blockquote {
background:#FFC6C6;
-webkit-transition-duration: 3s;
padding: 12px;
margin: 2px 2px;
color: #ffffff;
border:2px solid #FF9696;
-moz-border-radius: 25px 10px / 10px 25px;
border-radius: 25px 10px / 10px 25px;
}
.post blockquote:hover {
color: #000000;
-webkit-transition: 3s;
-moz-transform: rotate(360deg);
-webkit-transform: rotate(360deg);
background-color: transperant;
-webkit-transition-duration: 2s;
border:2px dashed  #FF9696;
-moz-border-radius: 25px 10px / 10px 25px;
border-radius: 25px 10px / 10px 25px;
}

BLOCKQUOTE ADA ICON CHOMEL

.post blockquote {
background:#FFC6C6;
-webkit-transition-duration: 3s;
padding: 12px;
margin: 2px 2px;
color: #ffffff;
border-left: 6px solid #DAB0B0;
border-right: 2px dashed #FFFFFF;
border-bottom: 2px dashed #FFFFFF;
border-top: 2px dashed #FFFFFF;
-moz-border-radius-bottomright: 10px;
border-top-right-radius: 10px;
border-bottom-right-radius: 10px;
}
.post blockquote:hover {
color: #000000;
-webkit-transition: 3s;
background-image:url(http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/minidocomo/pic009demoji_11848475decoojp.gif);
background-position:bottom right;
background-repeat:
no-repeat;
}

BLOCKQUOTE ICON CHOMEL TEMBAK
 .post blockquote {
background:#FFC6C6;
-webkit-transition-duration: 2s;
padding: 12px;
margin: 2px 2px;
color: #ffffff;
border-right: 6px solid #DAB0B0;
border-left: 2px dashed #FFFFFF;
border-bottom: 2px dashed #FFFFFF;
border-top: 2px dashed #FFFFFF;
-moz-border-radius-bottomleft: 10px;
border-top-left-radius: 10px;
border-bottom-left-radius: 10px;
}
.post blockquote:hover {
color: #000000;
-webkit-transition: 2s;
border-left:20px double #DAB0B0;
background-image:url(http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/minidocomo/pic009demoji_11848475decoojp.gif);
background-position:bottom right;
background-repeat:
no-repeat;
}


BLOCKQUOTE BORDER SQUARE TURN TO RADIUS 

.post blockquote {
background:#FFC6C6;
-webkit-transition-duration: 3s;
padding: 12px;
margin: 2px 2px;
color: #ffffff;
border:2px solid #FF9696;
}
.post blockquote:hover {
color: #000000;
-webkit-transition: 3s;
border:2px solid #E8BEFF;
border-radius:10px
}

NOTA BIT BOTT :
penat una tweak kan satu-satu :) harap korunk minta permission dari una if nak re-freebies okey ? una tak kan marah punyer ^^ and please credit me if you use this :) kalau tak pun comment okey ? una takkan marah punyer , thanks yupp sebab guna :) kalau korunk nak masuk kan code nie korunk preview dulu okey ? then tengok hasil yang sepenuhnya , gambar tuh takut korunk blurr plak kan ? sooo ,  kalau cantik baru save ^^ soo , semoga berjaya korunk !

Hai! Selamat membaca. Jangan lupa tinggal komen ya?

FREEBIES : Background Part-13 (own made)

Background yang una buat sendiri :) hehehe , simple jer , plain background but plain background yang una edit dengan tambah effect texture-grain :) soo , kalau nak ambil ^^ silakan ambil , background nie una guna untuk blockquote una yang sekarang , hehe :D enjoyy ^^

 http://2.bp.blogspot.com/-hXulywjsF24/Tqyl1cjtN-I/AAAAAAAAB1U/NOWmHxG-lHo/s1600/bluegrain.png
 http://1.bp.blogspot.com/-cJW6gaCv4qY/Tqyl2a60O1I/AAAAAAAAB1Y/IwICri9C2l0/s1600/browngrain.png
 http://2.bp.blogspot.com/-HvtScBDh8Eg/Tqyl3FrbSzI/AAAAAAAAB1g/pBB0RVoZpog/s1600/greengrain.png
http://3.bp.blogspot.com/-lckwBELCThY/Tqyl4csk-vI/AAAAAAAAB1s/D7hV3L8meqc/s1600/greygrain.png
 http://3.bp.blogspot.com/-Rf2x6vni5Hk/Tqyl5FkJswI/AAAAAAAAB10/8Up6SEzyGsw/s1600/pinkgrain.png
 http://3.bp.blogspot.com/-c8d644onZ6U/Tqyl61JW-_I/AAAAAAAAB18/x5c_F5l8PvA/s1600/purplegrain.png
 http://4.bp.blogspot.com/--B1grlI-g9s/Tqyl726IXqI/AAAAAAAAB2A/kcfqXbrUxFA/s1600/redgrain.png
 http://1.bp.blogspot.com/-u6KlqXTYwh8/Tqyl8kilhaI/AAAAAAAAB2I/5EeQYNNujAA/s1600/turqoisegrain.png
http://4.bp.blogspot.com/-IfQZnoVV4OA/Tqyl9oG4X3I/AAAAAAAAB2Q/M7uxp3VMAY0/s1600/yellowgrain.png

NOTA BIT BOT :
kalau ambil bgtahu una yer ? terimakasihh :D 

Hai! Selamat membaca. Jangan lupa tinggal komen ya?

Mereka yang bertuah dapat header daripada una

yeayy ! ini lah dia mereka yang bertuah yang dah dapat header mereka :) wahhh , suka takk ? jom tengok hasil header yang dah una buat , aipp ! jangan curi-curi okeyy :) sudah di miliki semua header nie :) 


NOTA BIT BOTT :
ade lagi satu header yang tak siap , Farah Adiba punyer , awak sila bagi detail elok2 yer :) kalau ade fb tinggalkan detail dekat inbox fb una :) thankss :D dan yang komen kemudian maaf una tak dapat buat apa-apa , sebab una dah kata una hanya mahu 20 orang , mungkin insyaAllah , una buat lagi yupp :) mane tahu ade rezeki korunk pulak time tuhh :) yeayy ! saya siap separuh :) nanty dah siap lagi dua una letak header tuh , then korunk boleh lah jejak kaki ke blog-blog mereka semuaa :) have a nice day in blog-ing semuaa :)

Hai! Selamat membaca. Jangan lupa tinggal komen ya?