Alhamdulillah earning pertama churpchurp dah una cashout.

heyy , Assalammualaikum bagi yg beragama Islam dan salam sejahtera bagi yang bukan Islam :) , hahhh , engat tak dulu una pernah buat Tutorial daftar churp-churp ? alhamdulillah tak rugy rupanya join churpchurp nie . earning cepat naik . soo , bercerita mengenai pengalamn una dalam churp-churp nie , ramai jugak yang bertanya kenapa earning una naik mendadak , dalam masa 9 hary una dah pun peroleh RM104.82sen , dan ramai jugak yang terkejut dgn earning yg una dapat , rezeki Allah :) dan terima kasih jugak pada followers una yg selalu click churp2 una :) sape yg click dan bgtahu tuh una dah pun singgah blog korunk dan click churp2 korunk jugak :) shout jer una dekat cbox tuh . una pasty akan dtg cuma lambat atau cepat je . jgn risau kayy ? whee :D

Actually una tak mau keluarkan , heheh :D tapi una terclick cashout , sebab mama kata simpan lah dulu sekali dah tertekan tuh tak pe lahh :) mama pun dah tahu una keluarkan , soo , una kena tunggu one month untuk dapat check dari pihak churpchurp. soo , nie lah yang una keluarkan dalam masa 26 hari join churpchurp :-
Alhamdullillah ada lah sikit2 rezeki una , masih tak banyak and meletup mcm blogger lain yang dapat income gile berlambak tuh , tapi nie pun kire sukur Alhamdulillah lah una cakap :) soo , ramai yang mintak tips dari una :) ape yg una boleh bagi sikit je, korunk baca bawah nie kay :

PERKARA YANG DI GALAKKAN BUAT :)
Rajin kan promote campaign pihak churpchurp nie .
sebagai churper berjaya korunk kene lah selalu promote link2 campaign dari pihak churpchurp nie , ouhh , yaa , setiap hari iklan churpchurp  nie akan berubah , so ,korunk kene selalu alert dgn iklan2 yang ada , tukar setiap hary link dalam blog korunk tuh , kalau iklan tuh dah tak de dalam list campaign tuh kan ? org click bnyak2 pun korunk still tak dapat earning jadi rugy bukann ?

Share Campaign di Facebook Wall , Facebook Fanpage & ruangan Twitter SENDIRI.
HAHH , yg nie bagus , korunk share lah campaign yang ade dalam churpchurp tuh dekat facebook , fanpage or twitter korunk :) and tak lupa jugak dekat mana2 laman sosial yang korunk ada :) contoh mcm kat bawah nie :


una share dekat facebook,fanpage & twitter.



PERKARA JANGAN BUATT !!!
Jangan spam churpchurp korunk tuh.
Apa ituh jangan spam , korunk salu buat . una salu tengok , guna satu tab then beriban iklan keluar dekat tab tuh , dgn muka yang agak senyum sinis gitu ai pun close lah tab2 tersebut . hahah :D actually salah korunk buat mcm tuh , mmg income naik banyak giloss ! tapi kan korunk kene engat bila korunk buat je mcm tuh pihak churpchurp maybe akan block earning korunk tau ? dapat bnyak2 last2 tak leh nak cashout , aduh , menangis terguling-guling lha jawabnyer kan ? soo , please jgn buat mcm tuh . org kalau nak click org click tak perlu paksa :) rezeki tak ke mana sayang :) Allah ada selalu bagi kita semua rezeki . cepat atau lambat je . jadi jangan lah semata-mata nak cepat2 kaya-raya korunk buat mcm tuh :) tak baik tauu .

Jangan paksa orang click churp2.
HAHHH ! ini satu hall , jangan lah korunk im org dekat facebook then tetibe suruh click churpchurp kamu pulak . aduhh , buat je orang tuh dengki khianat , dia kata je dah click padahal tak pun . actually dalam hal nie korunk tak leh nak paksa2 orang . rileks dah lah . sabar kakak2 , abg2 dan adik2 semua :) mcm una cakap rezeki nie tak ke mana . mind set dalam minda , rezeki sentiasa ada di mana-mana , jangan fikir kan sikap tamak haloba tuh . soo , be chill :)

Jangan share link churpchurp di ruangan post wall fb orng lain & juga group2 dalam fb .
hahh , pernah buat mcm gambara dekat bawah nie tak  ??
*group BBB kesayangan , post dan delete semula , nie hanya contoh okey ? hehe :D
kalau pernah , sila jangan buat begini lagy okayy ? dan sila jangan TINGGALKAN LINK CAMPAIGN korunk dekat FACEBOOK ORANG LAIN , FANPAGE ORANG LAIN dan GROUP ORANG LAIN ! please take a note tntg semua nie , kalau org click pun , comfirm una cakap earning korunk takkan pernah naik . hahh . nak buat tak? mesti lah tak nak kann ? 

soo , silalah korunk beware dengan segala tindakan yang korunk ambil dalam mempromosikan segala campaign2 dari churp-churp nie :) untuk info yg lebih banyak korunk boleh kunjung blog kak lyssa nie , dia ade share perkara yg perlu di beri perhatian dalam churp2 nie . soo , korunk , selamat menjadi churpchurp churper yg berjaya bebb :)

soo , ada lagy yang tak daftar ?? jommm clickkk SINI .
tak tahu mcm mana nak Daftar ? click SINI.
macam mana nak masuk kan iklan dalam blog ? click je SINI.

Hai! Selamat membaca. Jangan lupa tinggal komen ya?

18 comments:

  1. una, kenapa nak tahu amount kita tu kan bila? lepas satu bulan? atau dah cukup seratus?

    ReplyDelete
  2. Kak, ad org tkan iklan saya tp saya x dpt duit. mcm mana tu?

    ReplyDelete
  3. @Anonymousmaybe lambat cket :) jangan gopoh2 , rezeki ade kat mana2 :)

    ReplyDelete
  4. wahh , da lame na buat mnde ney tapi ta faham . da tgk entri una bawu paham . dapat gak buat churp-2 neyhhh . thanks yerr . da klik una nyerr .

    ReplyDelete
  5. best nyer!! klu nk daftar kene umur bape?? sy baru 12 tahon... bleh ke ...??? huhu.. nk sgt daftar churchurp...

    ReplyDelete
  6. da bt ! tp kenapa org tkan tux masuk duet pown . bila nux masok duet tu ?

    ReplyDelete
  7. salam
    terima kasih tunjukkan cara dia :)

    saya dah pon buat :D

    ReplyDelete
  8. WAHH. tips akak sangat berguna. terima kasih sebab dh ingatkan sy.

    ReplyDelete
  9. una . kalo pakai tutorial nie utk iklan churp2 takpe ker ? x jadik spam ?

    http://supergirlshortstory.blogspot.com/2012/02/banyak-iklan-keluar-dengan-hanya-satu.html

    kalo boleh reply kat cbox saya k :)
    tq una ~

    ReplyDelete
  10. Thankyou for the tips kak Una :D
    Nisya dah Click semua churp churp kak Una. Hope kak Una click Nisya punya jugak yea :)

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum..sha tgh cari blog tutorial untuk dimasukkan dalam bloglist sha..nak join?? http://opzzpinky.blogspot.com/2012/05/segment-follower-by-group.html

    thanks :)

    ReplyDelete

Assalammualaikum and Hye to all Blogger. Harap anda tidak mengeluarkan sebarang bahasa yang kasar ATAU keterlaluan untuk di baca. Ada apa-apa pertanyaan? Sila komen sini.. =TERIMA KASIH=