FREEBIES : Background For Cbox

soo , here una nak bagi freebies untuk korunk , sebelum nie una pernah buat tuto untuk shout mix & freebies background dia kan ? now una buat tuto untuk CBOX & nie dia punya freebiess .
contoh shoutbox korunk tuh :) 

 http://4.bp.blogspot.com/-tSlXhNnwMls/TumgpvwJrzI/AAAAAAAACZ4/6lxsW9saEyo/s1600/birushout.png
 http://3.bp.blogspot.com/-uDx-cXCHPMw/TumgsJw7UaI/AAAAAAAACaA/C235iahTzcE/s1600/kelabushout.png
 http://2.bp.blogspot.com/-8IPeelGvGbU/Tumgwd-W68I/AAAAAAAACaI/juPftu9QYrU/s1600/pinkshout.png
 http://2.bp.blogspot.com/-ak48hoJIuCY/TumgzpHrw5I/AAAAAAAACaQ/HGnRnE6OkYc/s1600/turqoiseshout.png
http://1.bp.blogspot.com/-Y4PXuhg6Iog/Tumg3m-ywmI/AAAAAAAACaY/pweZYAe4VZk/s1600/ungushout.png
tapi kene adjust yg lain untuk height dan cbox nie . baca bawah nie -->


NOTA BIT BOTT :
HEIGHT CBOX : 100px WIDTH CBIX : 200px

use this code untuk masukkan cbox korunk : ikut je mcm tutorial INI.

<center><div id="edited" style="width:250px; height:250px; background:url(URL BACKGROUND CBOX) no-repeat left top; padding-top:65px; padding-left:0px; position:relative" align="center">
CODE CBOX KORUNK</div></center>

Hai! Selamat membaca. Jangan lupa tinggal komen ya?

114 comments:

  1. kak una yg cntekk..saya amek 1 ye..tengss

    ReplyDelete
  2. akak, kita ambik colour pinky minky yang awesome tu eh ;)

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum Akak, saya ambik yg warna kelabu. thanks :)

    ReplyDelete
  4. Nak satu ey? Thanks ! Cantik, pandai akk buat :)

    ReplyDelete
  5. Cop, kak una. Mana nk letak code tu? Tak faham. Hee :3

    ReplyDelete
  6. yaya ambek yang kelabu eh eh ? lawaa :)

    ReplyDelete
  7. hai dear.
    for ur cbox kan, kamu sign up for premium account ke. sebab scrollbar kamu cute punya. kalau basic account, tak boleh customize scrollbar kan?

    ReplyDelete
  8. wah, cantiknya! tp boleh x akk ajarkn cmne nk background ni smua? erm, klu x keberatan laa ;) klu x boleh pun xpe..

    ReplyDelete
  9. Ehem akak , acano akak buat akak buat akak punya background tu transparent ek ?

    ReplyDelete
  10. sy amek 1 yew... mekaceh... :)

    ReplyDelete
  11. sy amek 1 yew... mekaceh... :)

    ReplyDelete
  12. nak amek satu..^^..thanks kak una..

    ReplyDelete
  13. woah o.O
    cantikkk ! saya mintak izin na gune yewww .
    thanxsss >_<

    ReplyDelete
  14. Kak Una, ambik satu hehe :) Terima kasih.

    ReplyDelete
  15. whoa..sgt comel..saya amik 1 ye una ! :)

    ReplyDelete
  16. kita amik warna purple kay ? thanks akak ;)

    ReplyDelete
  17. Saya ambik satu :) Terimakasih :>

    ReplyDelete
  18. nice :)
    nk amik satu tau.wane purple.thanks

    ReplyDelete
  19. sis , saya amik warna biru ye . thanks ^^

    ReplyDelete
  20. kak una! saya ambik warna grey. thanks!

    ReplyDelete
  21. kak una , yg warna pink tu code warna dye warna ape ey? ssh lha nk cri code warna yg sme dgn cbox . pleeese .

    ReplyDelete
  22. cantikk. A mbek satu yea. :) Thank.

    ReplyDelete
  23. Saya amik satu sys , tapi background ni lebih lebar daripade sidebar saya . nak buat camne ek ?

    ReplyDelete
  24. kak una~
    curik satu!
    the pinky one!

    ReplyDelete
  25. : . assalamualaikum akk una (: . kte amik stu ae . wink wink <3

    ReplyDelete
  26. saya ambik kaler pink ye sis una ^_^

    ReplyDelete
  27. mcm mane nak bg cbox tu transparent mcm yg contoh gmbr tu??leh ajar x.. :D

    ReplyDelete
  28. kak una,sye amek satu ye,terima kasih :)

    ReplyDelete
  29. sis ,sye amek 1 oke .thanks :D

    ReplyDelete
  30. wah ! cute nye ! thanks akk ! comey <3

    ReplyDelete
  31. kak una, saya amek yg pink tu ea. thnks ^^

    ReplyDelete
  32. kak una yg nieh mmg comey saye amek kei. thanks kak una. sayang sgt2,

    ReplyDelete
  33. i use that blue one and ur smileys too. thanks dear. :)

    ReplyDelete
  34. Ambik yg warneee pink yeah Kak Una ? Comel laaaa XD

    ReplyDelete
  35. thanx kak una..sy amik yg wane purple..:)

    ReplyDelete
  36. nak 1..yg purple ek..mekaceh.. ;)

    ReplyDelete
  37. I take one kak Una! Hewhew thanks pretty <3 ;D

    ReplyDelete
  38. nifah amik satu kak una.. thanx:)

    ReplyDelete
  39. Thank you so much :)
    i used a Background from you

    <333

    ReplyDelete
  40. Yas ambik warna kelabu tu okey Kak Una.

    ReplyDelete
  41. una mix izin ambik yg wanea pink tohh ea :)

    ReplyDelete
  42. saya ambil yg kaler pink tu..thanks.. =)

    ReplyDelete
  43. Hai, kak una. sy ambil satu, thank you :3

    ReplyDelete
  44. Kak Unaaa, sy amek satu tau!, tengss

    ReplyDelete
  45. thanks, took the background and used your code. It worked. thank you

    ReplyDelete

Assalammualaikum and Hye to all Blogger. Harap anda tidak mengeluarkan sebarang bahasa yang kasar ATAU keterlaluan untuk di baca. Ada apa-apa pertanyaan? Sila komen sini.. =TERIMA KASIH=