The Cutest Doodles Contest :)


hary nie cik bk mahu join contest , cik bk telah di jemput sendiry oleh tyra iaitu penganjur contest nie :) cik bk just join , menang kalah lain cerita , just untuk enjoy jer :) heeee :D okehhh , kalau korunk nak join click ajer banner tyra tuh untuk terus ke blog dya :) heeee :D eihhh , tak sabar2 yer nak tgok doodle cik bk ? jape yerrrr ! soooo , let we drumm rollllll . . . . . . ! ! !


okeyhh :) it just simple , about coupling teenagers sekarang ^^ hukhuk , sukeee nyerr ! btw , doodle nie sudah semestynya hasil creation 100% oleh cik bk sendiry , heee :D sooo , harap ade rezeki lha kannn ? aminnnnn :) 

Hai! Selamat membaca. Jangan lupa tinggal komen ya?

yeahhh , doodle muslimahhh :) akhirnyaaa ! berjaya jugakkk !

heyyy , wahhhh ! semakin hary tangan semakin lembut untuk melukis di Mr ADOBE PHOTOSHOP CS5 ! setelah sekian lama baru cik bk tahu bagaimana mahu melukis doodle muslimah ini ! yeahhhh :) cik bk suke sgtt !  tak ade lah lawa sgtt cik bk buat , maseh mahu mempelajarii ^^ jady di sinie cik bk mahu pamerkan hasil kerja cik bk :) drop some comment for cik bk to improve my works yaaa ?? boleh kannn :) thanks tawww !
nak amek credit cik bk dulu kayyy :) terima kasih kerana membaca ^^

Hai! Selamat membaca. Jangan lupa tinggal komen ya?

TUTORIAL : Higlight bertukar warna

heyyy , hary nie cik bk mahu buat tuto :) tuto yang di request oleh Akma Bieber iaitu tuto Higlight bertukar warna :) heeee ^^ macam yang korunk tgok kat blog cik bk nie kann ? mcm nieee hahh contohnyaaa :

nampak kan font nyaa ? dekat tulisan jerrr kann ? okehhh , so now kita mulakannn ^^

firstly korunk kene pergy ke Dashboard > Design > Edit Html*tickexpand widget and search code ini :

a:link {
jumpa takk ? kalau jumpa bagos lahhh :) pandaiii ^^ thennn korunk sila COPY code ini and PASTE kan di ATAS code yang tady tuh yerr ?


::-moz-selection {
background:#FFFFFF;
text-shadow: 2px 2px 4px #F78181;
}
::selection {
background:#FFFFFF;
text-shadow: 2px 2px 4px #F78181;
}

  • Pink : yang code colour nie untuk text dyer , tgok una punye kan warna pinkk ? hee :D
  • Red : yang code colour nie untuk background dyer :) better korunk pilih putih tuh jer lah yer ? ikot kesesuaian dgn main background blog korunk tauuu ??
sooo , akma :) cik bk harap akma faham yerr ? and korunk sume pon pahamm :) if tak paham tnyer cik bk yerrr ? 




Hai! Selamat membaca. Jangan lupa tinggal komen ya?