FREEBIES : Cute Design atas Header .

Ni ada sedikit freebies untuk korunk semua , harap dapat membantu korunk ^^ 

http://4.bp.blogspot.com/-JkhPZWvkxFk/ULXxnMKDgbI/AAAAAAAADtA/gky-byEOkPo/s1600/starscutepink.png

 http://4.bp.blogspot.com/-gto0tcFLwok/ULXy3WFtmsI/AAAAAAAADtI/hJ6f1eFMKeo/s1600/starscuteblue.png

 http://4.bp.blogspot.com/--vBmSmYgx1Y/ULXy4SGmbAI/AAAAAAAADtQ/EMrjnKB0Zhw/s1600/starscutegreen.png

 http://4.bp.blogspot.com/-j4C4O7D64lY/ULXy5bMmDgI/AAAAAAAADtY/HStuuOKJXfs/s1600/starscutegrey.png

 http://1.bp.blogspot.com/-WTezgQKudVM/ULXy6U3DY3I/AAAAAAAADtg/iCUaFfHsg_o/s1600/starscuteorange.png

 http://2.bp.blogspot.com/-aJie7pAjJQY/ULXy7sf5YsI/AAAAAAAADto/Rx8ml_W3kIQ/s1600/starscutepurple.png

 http://2.bp.blogspot.com/-7CFDvv25vGs/ULXy8llJuII/AAAAAAAADtw/Q0BUhLj_3_g/s1600/starscutestrikepink.png

Hai! Selamat membaca. Jangan lupa tinggal komen ya?

BASIC : Edit HTML using new interface .

Okey  , now blogger dah guna interface baru kan ? so , mesti korunk tercari2 dekat mana button nak edit html template ni . soo , lets begin !

Firstly go to your Dashboard then korunk ikut je step gambar dekat bawah ni :




okeyy , dah boleh mula nak edit . btw , maybe ada blogger dah tahu ? jadi una buat tuto ni untuk new blogger ^^ kot lah korunk tercari2 kan ? una just share ilmu yang una ada bersama korunk ^^ jadi selamat berblog okey ..!


Hai! Selamat membaca. Jangan lupa tinggal komen ya?

TUTORIAL : BLIN GD , jalan mudah dan cepat dapat duit :)

Hye and Assalamualaikum semuaa :)
Sekarang mmg banyak jalan untuk kita dapat duit secara online kan ? mmg sangat2 mudah . duduk2 , goyang kaki cket , minum kopi depan laptop dah dapat duit even seposen dua . tapi duit jugak lah kan ? ada usaha ada lah income yang datang . sebelum nie . una ada buat tutorial tentang churp-churp . cara nak registered pun una ada buat jugak :) korunk pergi saja dekat SINI .
naa , sekarang kite start tutorial nya kayy ?
1. Korunk pergi dekat link BLIN.GD nie .
2. lepas tuh korunk click SIGN WITH FACEBOOK.
3. Dah click ? then dia keluar mcm nie kann -->
4. lepas je korunk click go to app tuh , automatik dia akan keluar dekat home Blin.gd tuh :)
5. Then nampak kan dekat atas tuh , ada perkata home , profile , earning dan DO'S and DONT'S .
6. click dekat bahagian home tuh korunk boleh tengok campaign yang mereka sediakan . 
7. Tengok earning una ? baru sehari dah dapat RM9.50 sangat mudah ! 
8. cara nak share iklan Blin.gd nie korunk boleh tengok dekat blog FIZGRAPHIC.COM
KEBAIKAN JOIN BLIN.GD
Dari pendapat una sendiri . blin gd nie salah satu iklan online yang boleh dapat duit dengan cepat dan mudah . yes , satu click saja korunk dah boleh dapat duit . maybe 20 sen , or maybe 30 sen . kalau korunk tak percaya , cuba korunk registered then korunk suruh kawan korunk click satu link iklan blin.gd nie , then korunk home blin.gd korunk . taraaa ! magic , duit dah pun masuk :) hahh , una rasa blin.gd nie lebih cepat dari churpchurp dan juga nuffnang . tapi tak di nafikan churpchurp dan nuffnang masih di hati wokkk ! hahahah :D macam2 cara kita boleh buat untuk dapat kan duit , yang penting HALAL dan dari usaha kita sendiri :) jadi , dengan senang hati una nak ajak korunk join sekali blin.gd nie , comfirm korunk takkan menyesal punye ! tengok lah , una baru join sehari pun dah dapat income sampai 9rgt lebih :)
jadi , meh click una punyer blin.gd . kalau dah registered copy lah link iklan korunk tuh dekat entry una nie . dengan senang haty una akan click jugak untuk korunk :) Thank You very much semuaaaaa ! 

Hai! Selamat membaca. Jangan lupa tinggal komen ya?