TUTORIAL : facebook like button !

salam semuanya ^^ hari nie una nak buat tuto tentang facebook like button :) actually tuto nie di request oleh kawan una :) soooo , una nak memudah kan dyer lah nie , okehh , jom godekgodek blog una cepat ! now , let we start :) 

first thing kite kene buat ialah 
log in blogger > design > add a gadget > HTML JAVASCRIPT

okehhh ! dahhh sudahhh ?? now korunk sila copy code di bawah nie 

<center><iframe src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%3A%2F%2Faqupunyekesahbukankau.blogspot.com%2F&layout=standard&show_faces=true&width=220&action=like&font=arial&colorscheme=light&height=80" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:220px; height:80px;" allowtransparency="true"></iframe </center>
dah copy ?? now paste pulak di HTML Javascript tuh , dah pastee ?? eihhh , kejapkejapp , jangan lupa tukar text yang telah berwarna merah tuhh kepada url blog anda :) dah buat sume tuh korunk save lah :) hahhh ! sila tanya kalau tak paham yer ??

Hai! Selamat membaca. Jangan lupa tinggal komen ya?

27 comments:

  1. bukan tak boleh copy :) click for CTRL + C yaa ?? then baru masuk coding ^^

    ReplyDelete
  2. Kakk , kenapa kita dah buat tp tk jadi ?

    ReplyDelete
  3. Ermm, klau yg ni die bile org like , like facebook punya page ke, blog ?

    ReplyDelete
  4. kak, knp dah bwt mcm akak aja x bole like eh? error katanye. pelik!

    ReplyDelete

Assalammualaikum and Hye to all Blogger. Harap anda tidak mengeluarkan sebarang bahasa yang kasar ATAU keterlaluan untuk di baca. Ada apa-apa pertanyaan? Sila komen sini.. =TERIMA KASIH=