TUTORIAL : Sidebar & Post tittle hover

heyy , semua :) since ramai yang tanya una kan how nak jadikan sidebar & post tittle kite bergerak ketepi mcm una kann ? soo , here the tuto :) jom ikut satu persatu okey ?

FOR POST TITTLE
First go to your Dashboard > Design ? Edit HTML *tick expand widget , click ctrl + F and search for this code -->
.post-title {
dah jumpakan ? now dekat bawah2 code diatas tuh korunk masuk kan jer code yang dah una bagi nie . then korunk adjust lah pape yang patut kayy ??

.post-title {
text-align:center;
border-bottom: 2px dashed #D3D5FF;
margin:1em;
font:normal 12px Century Gothic;
color: #4D4D4D;
}
.post-title:hover {
text-align:center;
border-bottom: 2px dashed #D3D5FF;
margin:1em;
padding-left: 50px;
-webkit-transition-duration: 2s;
font:normal 12px Century Gothic;
color: #4D4D4D;
}

contoh coding for post tittle :

FOR SIDEBAR TITTLE

First go to your Dashboard > Design ? Edit HTML *tick expand widget , click ctrl + F and search for this code -->
.sidebar h2 {
dah jumpakan ? now dekat bawah2 code diatas tuh korunk masuk kan jer code yang dah una bagi nie . then korunk adjust lah pape yang patut kayy ??

.sidebar h2 {
text-align:center;
border-bottom: 2px dashed #D3D5FF;
margin:1em;
font:normal 12px Century Gothic;
color: #4D4D4D;
}
.sidebar h2:hover {
text-align:center;
border-bottom: 2px dashed #D3D5FF;
margin:1em;
padding-left: 50px;
-webkit-transition-duration: 2s;
font:normal 12px Century Gothic;
color: #4D4D4D;
}

coding for sidebar tittle :

NOTA BIT BOTT :
korunk adjust coding dia ikut kreativiti korunk , pleasee ! jangan cakap tak jadi if korunk guna template lain , this is only for washed denim template . kalau tak de code thats mean korunk tak guna washed denim template or template korunk rosak :) so , harap nie membantu .

Hai! Selamat membaca. Jangan lupa tinggal komen ya?

17 comments:

  1. tutorial yangg best , tapi sayee pakaii blogskin :')

    ReplyDelete
  2. take a note please :

    tuto nie untuk washed denim :) selain washed denim memg takkan jadi :) checking what template you are ? :)

    ReplyDelete
  3. thanzz kak una...menjadi....cume...erysha changed yg post title tu move to the right,,,thanzz 4 the tuto..:)

    ReplyDelete
  4. thanks kak una :) jadi la. kady ubah sikit sikit code dia. hehe,

    ReplyDelete
  5. akak , kalau tak dapat jumpa codes , .sidebar h2 { boleh cari kod laen tak ?

    ReplyDelete
  6. kalau tak de maybe aien guna template lain , kalau guna template washed denim code tuh mesty ada :)

    ReplyDelete
  7. THANKS AGIAN UNAA. KITA AMBIL NIY TAU :>

    ReplyDelete
  8. Thanks kak una , mnjadi jugak walaupon kite pakai template lain .

    ReplyDelete
  9. @Zata Amani Hmmm , Sama Lah Kiter .. :) Xleh Gune Ke Kalau
    Pakai Blogskin ?

    ReplyDelete
  10. @♥ Nurhusna Syabani Hamzah ♥ macam mana nak check kita guna template ape ??

    ReplyDelete

Assalammualaikum and Hye to all Blogger. Harap anda tidak mengeluarkan sebarang bahasa yang kasar ATAU keterlaluan untuk di baca. Ada apa-apa pertanyaan? Sila komen sini.. =TERIMA KASIH=