TUTORIAL : Underline Background

naa , nampak dekat atas niee ? actually nie underline , hehehe :d ade background kan ? lawa takk ? nak buatt ? mehh buat mehhh : 

First go to your Dashboard > Design > Edit Html & click ctrl + F and search for this code :
u {
then korunk copy paste code dekat bawah nie selepas code yang dekat atas nie :
text-decoration:none;
background: #FFB7B7;
-webkit-transition-duration: 2s;
color: #FFFFFF;
-moz-border-radius: 3px;
filter:alpha(opacity=100);
-moz-opacity:1.0;
opacity:1.0;
border-radius: 5px;
padding-top: 1px;
padding-bottom: 1px;
padding-left: 2px;
padding-right: 2px;

yang atas nie yang bercolour punyer , colour dia boleh ambil dekat SINI 

code dekat bawah nie pulak untuk yang ade background image punyaa :
text-decoration:none;
background:url(URL BACKGROUND);
-webkit-transition-duration: 2s;
color: #FFFFFF;
-moz-border-radius: 3px;
filter:alpha(opacity=100);
-moz-opacity:1.0;
opacity:1.0;
border-radius: 5px;
padding-top: 1px;
padding-bottom: 1px;
padding-left: 2px;
padding-right: 2px;

background dia nak ambil dekat mana ? ada je kat freebies una tapi kalau tak nak yang dekat una korunk cari url sendiri okaii ? semoga suka dengan tuto niee :D

credit :ZIERA 

Hai! Selamat membaca. Jangan lupa tinggal komen ya?

13 comments:

  1. kalau tak jumpa code tuhh kan tambah kan saja dkat atas code header tuhh :)

    ReplyDelete
  2. thanks :'D mula2 tak jadi laa .. but bila saya tambah } on the end of the code baru jadik :'D

    ReplyDelete
  3. pastu, cara gunanya mcm mana plak?

    ReplyDelete
  4. nak share tutor nie ehh , kak :)

    ReplyDelete
  5. kak , kalau nak backgroundnyer tukar warna bila hover camner pula ?

    ReplyDelete
  6. dan mcm mana nk guna kod nieyh ? i mean kat "POST" tu , tkan apew?

    ReplyDelete

Assalammualaikum and Hye to all Blogger. Harap anda tidak mengeluarkan sebarang bahasa yang kasar ATAU keterlaluan untuk di baca. Ada apa-apa pertanyaan? Sila komen sini.. =TERIMA KASIH=