Monday, May 16, 2011

This site For Tutorial by Kemetot Chomel

Hye and Assalammualaikum semua :) yeahh ! di sini adalah ruangan yang una isikan dengan tutorial yang korunk boleh guna untuk mencantikkan blog korunk . Dan dalam setiap tutorial yang una dah buat ada juga una ambil dari others blogger dan una dah pun selitkan credit di setiap tutorial tuh ^^ and ada juga tutorial yang una sendiri ubah mengikut kreativiti una . dalam site nie una ada membuat tutorial untuk pengguna template Washed Denim , Blogskin dan juga Simple Template :) pasti kan korunk click CTRL + F untuk mencari kata kunci bagi tutorial yang korunk mahu cari .. Jika tidak jumpa boleh terus request Tutorial dari una DI SINI :) atau korunk boleh juga contact una terus di FANPAGE FACEBOOK & OFFICIAL FACEBOOK una :) soooo , Selamat datang ke Dunia Maya Kemetot Chomel ;)
Tutorial: Basic In Blog
Tutorial Blogskin
Tutorial Advertistment 
Tutorial : Body Blog/Post & Sidebar Tittle/Comment/Page/Navbar
Tutorial: Hover/Link/Header/Menu Bar/Highlight/Underline/Shoutbox/Scrollbar/Top Button/Cbox
Tutorial: Facebook/Youtube Player/Online User
Tutorial: Floating stuff/Blockquote/Cantikkan Blog
Tutorial: Adobe Photoshop cs5
Download Section
How To Download

260 comments:

  1. semua tutorial akak menjadi... terima kaseh akak !

    ReplyDelete
  2. ur welcome dear :) harap dapat membantu yer :)

    ReplyDelete
  3. nak tnye..
    camne nak wat sidebar ni bergabung ngan post..
    i mean cam awak nye ni..

    ReplyDelete
  4. ahhha , how eihh , btw nak tanya dulu awak guna template apee ?

    ReplyDelete
  5. smua tuto awk sgt membantu!!thnx hah!!

    ReplyDelete
  6. download sai kene baya ke kak ?

    ReplyDelete
  7. tak ade lahh :) download saje , tak kene bayar pape pun :)

    ReplyDelete
  8. babe. wanna ask lah. taw tak cmne na buat button page kat tepi blog neh ? like a fb page, ms page, formspring page, twitter page and etc. tolong bantu boleh ? :)

    ReplyDelete
  9. ouhh , una tak tahu lah mcm mane nak buat mcm tuh sis ? hatoii , btw tak pe una try search tuto nie nanty kayy ? nanty una buat ^^ sorry yaaa ?

    ReplyDelete
  10. pelik??? kenapa URL sis kene banned yer?

    ReplyDelete
  11. aikkk ? kenapa yaa ? una rasa tak de plak una ban pape url ?

    ReplyDelete
  12. una:) I pki denim tmp. cmne nk rptkn wrper n sidebar ?

    ReplyDelete
  13. Hey kemetot chomel , paint tool sai tuu expired tk ? :)

    ReplyDelete
  14. heee :D nope ^^ ianya takkan expired , just download :) itu yang full version punye :)

    ReplyDelete
  15. Thanksss for sharing dear..aviuuuuu

    ReplyDelete
  16. template ni yg mule2 kite jmpe dekat template designer tu ke ? mcm mne nak buat wshed denim template kak una ?

    ReplyDelete
  17. ouhh, nnty kak una ada mase kak una try buat tuto for washed denim kay dear ? sekarang kak una busy .

    ReplyDelete
  18. hye kak una :) macam mana kita nak buat DISCLAIMER cute macam kak una punya ?

    ReplyDelete
  19. kak una , saie daa download paint tool sai , tp ta ley bukak :\ knpe ye ?

    ReplyDelete
  20. kak una , knpe saie download paint tool sai , dye ta leyy bukak ?

    ReplyDelete
  21. Thanks for all the tuto and frebies una. I ada ambil tau ;)

    THANKS !

    ReplyDelete
  22. Akak cemana nak buatkan border kita melengkung seperti akak Una ? :D

    ReplyDelete
  23. hey , nice tuto .
    btw , mcm u buat header cmtuh ? bile letak cursor dekat situ , keluar ayat secare tetibe , can u help me please ....

    ReplyDelete
  24. tengs una . sume tuto una mnjadi laa :)

    ReplyDelete
  25. mcm mne nk buat blockquote mcm awak ? =]

    ReplyDelete
  26. thanzk 4 ur tutorial ... singgah la blog sye ..

    http://puterihikayatblog.blogspo.com/

    ReplyDelete
  27. kak una ! thanks . semua tuto kak una menjadi !

    ReplyDelete
  28. assalamualaikum . :)
    kak una , mcm mne nk wat mcm header akak tu ?
    mcm , bile hover , dye kua ayat tuu .
    yg tuto tajuk header hover tu mcm mne pulakk ?
    sme jekee mcm ekyn tnye tu ?

    ReplyDelete
  29. syapik amik freebies kod html tu taw,..

    ReplyDelete
  30. tak jd larh kak .
    header ekyn pegi ketepi .
    dye tak center , skali ngan hover tu pon tak kua .

    ReplyDelete
  31. suka blog akak una . mcm-2 ad . thanks membntu :)

    ReplyDelete
  32. akk bole dak buad totu copyright yg brgmbr pnya , klau ta bole tapa lhaa .

    ReplyDelete
  33. byk sgt tuto yg mmbntu ilah :)
    thnks :)

    ReplyDelete
  34. Thanks , Tuto yg sgat mudah dfhami (:

    ReplyDelete
  35. Una kalau saya nak download mesti dia akan keluar macam ni THIS TYPE OF PROGRAM CAN HARM YOUR COMPUTER jdi syer x brani mcm mne nie? :(

    ReplyDelete
  36. i just wanna ask , did u ambik tempahan ? Hee . Please reply me back ! :DDD

    ReplyDelete
  37. una kite amik sume awak punye tutorial tau .

    ReplyDelete
  38. sume tutorial awk kite gne . izinkn kite gne ye ?

    ReplyDelete
  39. Akak ! Thanks for all the tutorials :]

    ReplyDelete
  40. Kak Husna , kita dah download Photoshop CS5 and dah extract tapi tak boleh bukak app Photoshop pun ? What should I do ? LOL

    ReplyDelete
  41. trimas yaa kak BK..smue awesome semua jdy..

    ReplyDelete
  42. Terimakasihh for tutorial :) Btw nak tnyeeee , kalau nak buad youtube player dkt header takdee video cmneeee ?

    ReplyDelete
  43. kak ! saya guna tutorial akak . tenkiu bebanyak . syggs akak ! haha

    ReplyDelete
  44. akak bnyak guna tuto dlm blog una ni. tengs oke :D

    ReplyDelete
  45. kak una. zyra amek header yg num 2 tuh. bole kan ? tq ea. tuto kak membantu zyra <3 i love you ;)

    ReplyDelete
  46. kakak, macam mane nak jarakkan post title tu ke bawah sikit, biar tak rapat dengan header ?

    ReplyDelete
  47. saya bnyk guna tuto nie . da creadit ^^ tengs !

    ReplyDelete
  48. thank you kak una! semua tutorial awak menjadi :D

    ReplyDelete
  49. salamm . kak . tuto ni bnyak membantu syaa :) trima kasih kak

    ReplyDelete
  50. salam kak :) tuto ni bnyak membntu sye la . terima kasihh , cntik blog akak.

    ReplyDelete
  51. akak , semua tuto akk menjadi ! tnx a lot ! akk bolee buadd tuto untuk mcm mane nk buad scroll yg kt belah kanan tu berwarne mcm akk punye tak ? tnx !

    ReplyDelete
  52. kaka una ape gune paint sai tool tuh

    ReplyDelete
  53. saya guna tuto akak plus freebies.. rajin nye akak buat :D

    ReplyDelete
  54. una thanx ohsem sgt tuto . . .but nk tnya cmne nk ltak credit for tuto spe2 kt sidebar tuh...like una nyer yg credit tuh...
    thanx sgt =)

    ReplyDelete
  55. Kak Una macam mana nk guna background yg kak una kasi tu?

    ReplyDelete
  56. thanx tau kak una.... kite boleh blajar lah dri kak una klau cmnie... hahaha thanx yah...

    ReplyDelete
  57. salam akak , nak tanya . macammana nak buat scrollbar macam akak ? and blockqoute macam akak ? harap akak ajar . tenkiu :D

    ReplyDelete
  58. hai kak uma . boleh tanye , macam mane nak buat yang dashboard , entries , tuto tuh ? kiut la . harap sudi ajar , thanks :)

    ReplyDelete
  59. terima kaseh k.una semua toturial menjadi

    ReplyDelete
  60. Wah, tutorial una memang menjadi lagilagi tutorial untuk Washed Denim. :) Thanks you!

    ReplyDelete
  61. sume tuto akk mnjadi lah... thanx..

    ReplyDelete
  62. tut0-2 mudah-2.
    hee~ SUKA ! using it :) tenqiu ^_^

    ReplyDelete
  63. tuto yg senang cantik dan simple:)

    ReplyDelete
  64. Saya guna tutorial akak ye :D nanti saye credit akak #wink

    ReplyDelete
  65. salam..terime kasih adik tuk tutorial..credit untuk adik :)

    ReplyDelete
  66. kak una..kite amek freebies templete washed denim taw..n kite amek freebies background..da credit

    ReplyDelete
  67. bez tuto akk . smue menjadi . buat lgy byak2 kak .

    ReplyDelete
  68. Sys , mcm mne nak adjust widths if guna washed denim aek ? Tolong bolehh

    ReplyDelete
  69. sya ambik background . mmg mmbantu sangat !! thankss :)

    ReplyDelete
  70. Kak unaa, i need your help. Haritu kita ada buat yg home, older post and newer post punya icon tu. Belajar dari kak una punya tuto ni. Then, kita dah tknak guna. okay, kita tktau kita buad apa, bnda tu hilang, and dekat bawah blog kita dah tkde perkataan home, newer and older post tu lg. Mcmana ni kak una? harap kak una boleh tlg.

    ReplyDelete
  71. akak tolong buat tuto background untuk comment macam kat atas tu..

    ReplyDelete
  72. TERIMA KASIH TAU.semua yang saya ambik semua menjadi..thank again. ^_^

    ReplyDelete
  73. Assalam . Kak Una , nak tanye . Camne nak letak cursor tue ? Kt ADD GADGET ke ? :D

    ReplyDelete
  74. i ambil header satu kay. comel sangat <3 thanks

    ReplyDelete
  75. akak , saya gune sume TUTO akak . heee XDD , I'm new here .

    ReplyDelete
  76. kak una nk tnye boleh cm mne nk buat cursor x tukar bile pergi kt link....

    ReplyDelete
  77. sory nk tmbh mcm blog kak una cursor biase je

    ReplyDelete
  78. thanx for da tuto n freebies kalau free tengok nie Http://lovingblushing.blogspot.com

    ReplyDelete
  79. May you happy in your friend :)
    Memang comel la awak nie ,tengss ea . baekk hati ^^

    ReplyDelete
  80. akak cmne nak buat kotak-kotak untuk home..credit..dan sebagainye tu??

    ReplyDelete
  81. thanks a lot untuk semua tutorial nie :D

    ReplyDelete
  82. Una , bolej tlg buat Tutorial for blogskin pulak tak ?

    ReplyDelete
  83. akak,yunni ambil akak nye divider leh x..

    ReplyDelete
  84. sys una fateyn amik wash denim tmplate tu taw..sbb yg lame tslh coding..thanx kak jd pnyelamat sy..hehe

    ReplyDelete
  85. Hai, kak Una. curik satu tutorial tau... hehehe... terima kasih.

    ReplyDelete
  86. thanks . kitee amek banyak awak punyee freebies :)

    ReplyDelete
  87. Best ar Tutorial akk una . :)
    Tengkiuuu Akk comel :))

    ReplyDelete
  88. SALAM,
    hyep, i'm a new blogger!thanx 4 da tutorial! *(^_^)*v

    ReplyDelete
  89. best lh blogger akak nie....siap ada sediakn backround lagi and semua tutorial akak nie menjadi lh..tq

    ReplyDelete
  90. yeah yeah . semua yang sa bwat jady . hee :D

    ReplyDelete
  91. suke nye .. sgt-2 membantu untuk blogger baru macam syaz nie . thank you sis :)

    ReplyDelete
  92. tax paam lha akak ...
    mcm mana nie ?

    ReplyDelete
  93. Kak tolong ajar nk wat post title and sidebar bergerak ke kanan

    ReplyDelete
  94. salam, akak nak tanya, macam mane nak letak credit kat blog? :):)

    ReplyDelete
  95. sori kak ...saya nak folow akak tpi x reti nak wat...so,saya juz nak ckp saya amik ape yg akak bgi...

    ReplyDelete
  96. salam akak, yang template washed denim tu nak letak kat mana?

    ReplyDelete
  97. Your tutorials helped me a lot! Thanks!

    ReplyDelete
  98. kakak , ada header yang lain tak ? #justasking ! macam mana nak buat header transparent guna photoscape je ? saya takde photoshop lah . Thank you :)

    ReplyDelete
  99. Kak una?? cmner nk buang post kt blogger?tolong yer :)

    ReplyDelete
  100. macam mane kan , kite ade buat automatik new tab , tp kite ta nak lha , bile kite click top bottons tu , nnt die jd new tab . bole tolong buatkan tuto pasal ni ta ?

    ReplyDelete
  101. kak una. adik gune freebies header akak satu yee?

    ReplyDelete
  102. thanks dik : ) suma jd . thanks bnyk2 ehh dik .

    ReplyDelete
  103. alhamdulillah , tuto kt blg akak byk membantu ilah :)

    ReplyDelete
  104. Tutorial akak semua menjadi.Thanks,okay?!

    ReplyDelete
  105. akak una yg adobe illustartor dijah da download patu lps da download tu mcm mne plak ?

    ReplyDelete
  106. akak, mcm mana nak buat Shoutbox comel mcm akak punyA tue?
    mnta tolong sgt-2x. huhu. :D

    ReplyDelete
  107. salam kak , na tye cam new nak letak icon kat atas tab kite ? cam akak punye kan gambar pokok .. nme tuto die ap ?

    ReplyDelete
  108. swear , suke kaka punye tuto ..:D

    ReplyDelete
  109. sis .. cam new na buat cm akak nie ? "thanx you the awesome . i love u nie ? plez reply kat sini .. nanti yaya tgk .. plez btkan tuto dy ?

    ReplyDelete
  110. terima kasih . saya design blog saya semua guna tuto awak .

    ReplyDelete
  111. @yaya akak dah buat tuto , nie diaa -->

    http://aqupunyekesahbukankau.blogspot.com/2011/11/tutorial-adobe-cs5-animation-gif.html

    ReplyDelete
  112. kenapa tak bolee download photoshop ?

    ReplyDelete
  113. kak , nak tempah header kat mane ? dah tkda lgi kee ?

    ReplyDelete
  114. Mcm mane nak buad header ye ? Tak paham la . (:

    ReplyDelete
  115. Hai kak una . Boleh tak nak request something ? Hihi . Fara nak request mcm mane nak buad menu tab tu ehh ? Nak sgt bende tuu .

    ReplyDelete
  116. Kak Una , mcm mana nak buad header ? Tak paham . ): TQ

    http://fatinsyafiqahlotfi.blogspot.com

    ReplyDelete
  117. saya ade cuba ckit tutorial ney , n ambik background , trimas ^^

    ReplyDelete
  118. sis,boleh tanya tak macam mana nak wat navigation tab mcam awa tuh???

    ReplyDelete
  119. @Qila ♥ menu tab apa yaa ? yang mcm akak ade link2 semua tuh kee ?

    ReplyDelete
  120. you're truly the best of the best una ! semua tutorial una senang difahami & diikuti . love it a lot! keep up your good work ! ;D

    ReplyDelete
  121. Kak una, saya ambil akak punya yang lukis-2 tu letak kat blog saya. Feel free to come and see :)

    ReplyDelete
  122. Akak, kenapa yang top butto tu, amelyn search ]]> takde?

    ReplyDelete
  123. kakak .! ajr kte cm mnew na wt copyright cm kakak nie .. kte taw da na wt g at edit html tuh .. tp dy juz bg normal front jer .. kte na yunk cm kakak pny nie ,.

    ReplyDelete
  124. Kakak Una , jgn marah tauu. Saya guna edited template kak una dulu. nanti saya betulkan :)
    saya masih cuba untuk belajar :)

    ReplyDelete
  125. kak una , terima kasih sbb byk membantu ! Hehm, sy guna washed denim gak,jd sy nk tny camne nk tukar font dekat post title ehk ? hrp dpt membantu~ :3

    ReplyDelete
  126. semua blog una mjadi... tq una.. i ambik erkk :)

    ReplyDelete
  127. semua tutorial una mjadi.. tq una.. i ambik k.. :)

    ReplyDelete
  128. sis, cm ner nk buat sidebar 2 hilang.. bia post jew ade..

    ReplyDelete
  129. akak... apa-apa tuto and freebies... saya mengucap tq sgt2.. sbb buat tuto yg berguna.... membuatkn blog sy cantik..... so... untuk save time ... semua tuto and freebies sy guna utk blog okey.... insyaAllah..sy akan credit kak una.... *muah*!

    ReplyDelete
  130. terimekaseh akaq <3 tuto neyh bantu sngdd ^_^

    ReplyDelete
  131. Kak Una ! Thanks a lot . Sy guna tutor2 Kak Una . Thanks Kak ! (:

    ReplyDelete
  132. salam kak una , secret nk tnye , akk tkde uat tuto tuk letak facebook ngn twitter at blog ke ?? kite cri at list tkde pon ??

    ReplyDelete
  133. Akak una , tuto untuk center header for yang pakai washed denim ade tak ?

    ReplyDelete
  134. kak una mcm mne nak center kan header?

    ReplyDelete
  135. Sume jadi . kecuali comment box tu . rase nye la . haha . Terima kasih banyak-2 Kak Una :)

    ReplyDelete
  136. saye nk blogskin saye seperti dulu camne eh,dh byk edit tuh,huhu

    ReplyDelete
  137. Kak Una :) nak tanye macm mne nak wat navigation macam kak Una punya??

    ReplyDelete
  138. hi una! nak tanya, mcm mana buat scroll bar dkt shoutbox eh? thanks :)

    ReplyDelete
  139. kak una, ada cara ke nak unfollow laman web sprti iluvislam? sbb saya dah terfollow.. dan tiba2 laman web tu ada virus.. :( saya dah try unfollow.. tp tetap x menjadi..

    ReplyDelete
  140. terima kasih akak ! sya selama ne guna akak punya tuto .. suma mnjadi .. thanks ! sya dah letak credit ..

    ReplyDelete
  141. akak una yg comey~ bole tak nk request freebies new background~ eehehehe. suke la sume backgroung k.una! chomeyy! hehehehe. kalo tk bole tk pee.
    thnx tau!

    ReplyDelete
  142. thx helping.all tutorial menjadi :)

    ReplyDelete
  143. saya ambik background untuk cbox . cantik :)

    ReplyDelete
  144. sume tuto akak best ! terima kasih , saya amek template akak and dll . muah muah <3

    ReplyDelete
  145. una , nak tanye ~ nape sye pakai washed denim template tapi size post blog sye kecik sgt ?? T.T

    ReplyDelete
  146. sys , macam mana nak center kan deader . banyak kali cuba tapi still tak dapat . hm :/

    ReplyDelete
  147. salam, camner nak buad tab menu macam una tu, yang siap ada gambar tu. comey,jealouslah. kalau guna simple template boley buad tak?

    ReplyDelete
  148. thanx sis .. semua tutorial sis menjadi .. saya dah berpuas hati dengan blog saya yang sekarang nie .. :D sayang sis ..

    ReplyDelete
  149. akak una :) nak tnye ni ain da dftr shoutmix kene byr ke ? $0099 ?

    ReplyDelete
  150. harap kak una tolong :)
    ainyusofgurlz.blogspot.com

    ReplyDelete
  151. bnyk jugak saye ambik , thanks a lot ^^

    ReplyDelete
  152. tutorial2 anda bnyk membntu.
    thanx yer atas tnjuk ajar. :)

    ReplyDelete
  153. thanks akk^^
    sume mnjd..akk foolow yee..nip
    syazwancouple.blogspot.com

    ReplyDelete
  154. kak una :)
    boleh buat tuto untuk blogskins tak ??
    sebab,
    adik nak cantikkan blog :)
    boley kan ??

    ReplyDelete
  155. Kak una,
    kalau classic template tk ade tmpat comment.mcm mne nk buat??

    ReplyDelete
  156. akk macam mane nak masukkan freebies background yang akk bg ?? najwa ta tahu nak buat . i need your help ;)

    ReplyDelete
  157. sy gune sume tuto akk una , menjady . best lha akk nim ! thanks al0t !

    ReplyDelete
  158. kak una , mcm mne nak cari code code kat dlm HTML tuh ?. adee byk sangat , susah nakk carik . terime kaseh kak una , saye budakk baruu belajarr .. :)

    ReplyDelete
  159. byk xmenjadi...so leh tlg tgk2 kan blog acu dh mereng huhu...gune template denim tu hancus terus xphm ghuhuhu

    ReplyDelete
  160. as'salam , sis una .. boleh toLG tak ?? cam ne na buad header transparent ,, toLG bagy totu jUp sis una ?? boleh ?? btw , thanks sebab bantU saye ! :D

    ReplyDelete
  161. salam. mcm mne nk letak 'reply' kt comment?

    ReplyDelete
  162. kak,,saye gune eh..dan semua nye menjadi..thankss

    ReplyDelete
  163. Kak Husna Punye Totu ! Menjadi (: kau una buat lha washed demin lagi :) Mcm akk una gune skrg ! Hehe

    ReplyDelete
  164. salam kak una. sy bru kt cni .
    try gne tuto akak erk .
    thanks kak !
    plus sy ad ambik background dkt freebies yg akak bg tue .thanks a lot ! .:')

    ReplyDelete
  165. kak, saya guna freebies freebies akak kay. thanks :)

    ReplyDelete
  166. haii kak una. best tutonye,saya amek background and blockquote. masehh :)

    ReplyDelete

Assalammualaikum and Hye to all Blogger. Harap anda tidak mengeluarkan sebarang bahasa yang kasar ATAU keterlaluan untuk di baca. Ada apa-apa pertanyaan? Sila komen sini.. =TERIMA KASIH=