Monday, May 16, 2011

This site For Tutorial by Kemetot Chomel

Hye and Assalammualaikum semua :) yeahh ! di sini adalah ruangan yang una isikan dengan tutorial yang korunk boleh guna untuk mencantikkan blog korunk . Dan dalam setiap tutorial yang una dah buat ada juga una ambil dari others blogger dan una dah pun selitkan credit di setiap tutorial tuh ^^ and ada juga tutorial yang una sendiri ubah mengikut kreativiti una . dalam site nie una ada membuat tutorial untuk pengguna template Washed Denim , Blogskin dan juga Simple Template :) pasti kan korunk click CTRL + F untuk mencari kata kunci bagi tutorial yang korunk mahu cari .. Jika tidak jumpa boleh terus request Tutorial dari una DI SINI :) atau korunk boleh juga contact una terus di FANPAGE FACEBOOK & OFFICIAL FACEBOOK una :) soooo , Selamat datang ke Dunia Maya Kemetot Chomel ;)
Tutorial: Basic In Blog
Tutorial Blogskin
Tutorial Advertistment 
Tutorial : Body Blog/Post & Sidebar Tittle/Comment/Page/Navbar
Tutorial: Hover/Link/Header/Menu Bar/Highlight/Underline/Shoutbox/Scrollbar/Top Button/Cbox
Tutorial: Facebook/Youtube Player/Online User
Tutorial: Floating stuff/Blockquote/Cantikkan Blog
Tutorial: Adobe Photoshop cs5
Download Section
How To Download

260 comments:

1 – 200 of 260   Newer›   Newest»
AreKish said...

semua tutorial akak menjadi... terima kaseh akak !

cik BK said...

ur welcome dear :) harap dapat membantu yer :)

miepinkylicious said...

nak tnye..
camne nak wat sidebar ni bergabung ngan post..
i mean cam awak nye ni..

budakkemetotyangbanyakcakap! said...

ahhha , how eihh , btw nak tanya dulu awak guna template apee ?

aWatif azmi said...

smua tuto awk sgt membantu!!thnx hah!!

Faiizz said...

SAI tu kene bayar ke kak?

Faiizz said...

download sai kene baya ke kak ?

♥ Nurhusna Syabani Hamzah ♥ said...

tak ade lahh :) download saje , tak kene bayar pape pun :)

yune said...

waw . thankss !

♥ Nurhusna Syabani Hamzah ♥ said...

hee :D your welcome ^^

norazia md.esa said...

babe. wanna ask lah. taw tak cmne na buat button page kat tepi blog neh ? like a fb page, ms page, formspring page, twitter page and etc. tolong bantu boleh ? :)

♥ Nurhusna Syabani Hamzah ♥ said...

ouhh , una tak tahu lah mcm mane nak buat mcm tuh sis ? hatoii , btw tak pe una try search tuto nie nanty kayy ? nanty una buat ^^ sorry yaaa ?

norazia md.esa said...

its okay. okeoke. thanks eh :)

Shiela Latif said...

pelik??? kenapa URL sis kene banned yer?

♥ Nurhusna Syabani Hamzah ♥ said...

aikkk ? kenapa yaa ? una rasa tak de plak una ban pape url ?

comot's said...

una:) I pki denim tmp. cmne nk rptkn wrper n sidebar ?

eyrfa naniey said...

una, you guna template apa erk?

♥ Nurhusna Syabani Hamzah ♥ said...

washed denim template :)

Akeyla Frr . said...

Hey kemetot chomel , paint tool sai tuu expired tk ? :)

♥ Nurhusna Syabani Hamzah ♥ said...

heee :D nope ^^ ianya takkan expired , just download :) itu yang full version punye :)

IEQAH said...

Thanksss for sharing dear..aviuuuuu

♥ Nurhusna Syabani Hamzah ♥ said...

u are most welcome :)

Munirah Wahida said...

template ni yg mule2 kite jmpe dekat template designer tu ke ? mcm mne nak buat wshed denim template kak una ?

♥ Nurhusna Syabani Hamzah ♥ said...

ouhh, nnty kak una ada mase kak una try buat tuto for washed denim kay dear ? sekarang kak una busy .

farra najiha said...

hye kak una :) macam mana kita nak buat DISCLAIMER cute macam kak una punya ?

rliya lyanna said...

kak una , saie daa download paint tool sai , tp ta ley bukak :\ knpe ye ?

assilah said...

thanks for the tuto :)

rliya lyanna said...

kak una , knpe saie download paint tool sai , dye ta leyy bukak ?

myraa said...

tutorial kak una best :)

тαк кenαl мαкα тαк cнεηтα ™ said...

Thanks for all the tuto and frebies una. I ada ambil tau ;)

THANKS !

nurnajihah zakaria said...

Akak cemana nak buatkan border kita melengkung seperti akak Una ? :D

princess d0UbLe F said...

hey , nice tuto .
btw , mcm u buat header cmtuh ? bile letak cursor dekat situ , keluar ayat secare tetibe , can u help me please ....

cikk farah said...

tengs una . sume tuto una mnjadi laa :)

Anis Dayana said...

mcm mne nk buat blockquote mcm awak ? =]

norazia md.esa said...

thanks for your tuto(s) :)

ZichiEqaa said...

thanks for the tutorial :)

puterihikayat said...

thanzk 4 ur tutorial ... singgah la blog sye ..

http://puterihikayatblog.blogspo.com/

ღツELY NARISHAツღ said...

kak una ! thanks . semua tuto kak una menjadi !

Ekyn Effendi said...

assalamualaikum . :)
kak una , mcm mne nk wat mcm header akak tu ?
mcm , bile hover , dye kua ayat tuu .
yg tuto tajuk header hover tu mcm mne pulakk ?
sme jekee mcm ekyn tnye tu ?

syapik naser said...

syapik amik freebies kod html tu taw,..

Ekyn Effendi said...

tak jd larh kak .
header ekyn pegi ketepi .
dye tak center , skali ngan hover tu pon tak kua .

hanis said...

suka blog akak una . mcm-2 ad . thanks membntu :)

mieya said...

akk bole dak buad totu copyright yg brgmbr pnya , klau ta bole tapa lhaa .

miss minnie :) said...

byk sgt tuto yg mmbntu ilah :)
thnks :)

Mish Apple said...

take!

aleia said...

Thanks , Tuto yg sgat mudah dfhami (:

Niesella Bella said...

Una kalau saya nak download mesti dia akan keluar macam ni THIS TYPE OF PROGRAM CAN HARM YOUR COMPUTER jdi syer x brani mcm mne nie? :(

Fatin said...

i just wanna ask , did u ambik tempahan ? Hee . Please reply me back ! :DDD

Anonymous said...

una kite amik sume awak punye tutorial tau .

ain Xiyue said...

sume tutorial awk kite gne . izinkn kite gne ye ?

Hana said...

Akak ! Thanks for all the tutorials :]

Siti Nurul Ain said...

Kak Husna , kita dah download Photoshop CS5 and dah extract tapi tak boleh bukak app Photoshop pun ? What should I do ? LOL

Farah said...

trimas yaa kak BK..smue awesome semua jdy..

Fareesha said...

Terimakasihh for tutorial :) Btw nak tnyeeee , kalau nak buad youtube player dkt header takdee video cmneeee ?

amira ezzati said...

kak ! saya guna tutorial akak . tenkiu bebanyak . syggs akak ! haha

atyn nayn said...

akak bnyak guna tuto dlm blog una ni. tengs oke :D

NUR AZEERA said...

kak una. zyra amek header yg num 2 tuh. bole kan ? tq ea. tuto kak membantu zyra <3 i love you ;)

eika only said...

kakak, macam mane nak jarakkan post title tu ke bawah sikit, biar tak rapat dengan header ?

fwenz 4 eva! said...

saya bnyk guna tuto nie . da creadit ^^ tengs !

Amirah Syafiqah said...

thank you kak una! semua tutorial awak menjadi :D

♥ faffa ♥ said...

salamm . kak . tuto ni bnyak membantu syaa :) trima kasih kak

♥ faffa ♥ said...

salam kak :) tuto ni bnyak membntu sye la . terima kasihh , cntik blog akak.

naunau bieber said...

akak , semua tuto akk menjadi ! tnx a lot ! akk bolee buadd tuto untuk mcm mane nk buad scroll yg kt belah kanan tu berwarne mcm akk punye tak ? tnx !

Nur Ain Najihah said...

saya ambil satu ^^

iqwanroslanni said...

kaka una ape gune paint sai tool tuh

UmiAthirah Nasir ♥ said...

saya guna tuto akak plus freebies.. rajin nye akak buat :D

azyra rshad dear :) said...

una thanx ohsem sgt tuto . . .but nk tnya cmne nk ltak credit for tuto spe2 kt sidebar tuh...like una nyer yg credit tuh...
thanx sgt =)

Hidayah said...

Kak Una macam mana nk guna background yg kak una kasi tu?

nurIrDiNa said...

thanx tau kak una.... kite boleh blajar lah dri kak una klau cmnie... hahaha thanx yah...

ALIAALIO said...

salam akak , nak tanya . macammana nak buat scrollbar macam akak ? and blockqoute macam akak ? harap akak ajar . tenkiu :D

Wawa Jea said...

hai kak uma . boleh tanye , macam mane nak buat yang dashboard , entries , tuto tuh ? kiut la . harap sudi ajar , thanks :)

izatey world said...

terima kaseh k.una semua toturial menjadi

RhiyadZhツ said...

Wah, tutorial una memang menjadi lagilagi tutorial untuk Washed Denim. :) Thanks you!

nurIrDiNa said...

sume tuto akk mnjadi lah... thanx..

eischa cokeletz said...

tut0-2 mudah-2.
hee~ SUKA ! using it :) tenqiu ^_^

leychah said...

tuto yg senang cantik dan simple:)

Anis Afifah Azman said...

Saya guna tutorial akak ye :D nanti saye credit akak #wink

❤NazirahMoktar❤ said...

salam..terime kasih adik tuk tutorial..credit untuk adik :)

nyscha hee said...

kak una..kite amek freebies templete washed denim taw..n kite amek freebies background..da credit

nia N nia said...

bez tuto akk . smue menjadi . buat lgy byak2 kak .

Biyy Dora said...

Sys , mcm mne nak adjust widths if guna washed denim aek ? Tolong bolehh

CEO Syarikat SarSi said...

tak jdi laa.
:(

nurfarah ezzati said...

sya ambik background . mmg mmbantu sangat !! thankss :)

Raihana Esrifaizal said...

Kak unaa, i need your help. Haritu kita ada buat yg home, older post and newer post punya icon tu. Belajar dari kak una punya tuto ni. Then, kita dah tknak guna. okay, kita tktau kita buad apa, bnda tu hilang, and dekat bawah blog kita dah tkde perkataan home, newer and older post tu lg. Mcmana ni kak una? harap kak una boleh tlg.

nur alieya said...

akak tolong buat tuto background untuk comment macam kat atas tu..

Nur Ain ♥ said...

TERIMA KASIH TAU.semua yang saya ambik semua menjadi..thank again. ^_^

CIKPIEPAH said...

Assalam . Kak Una , nak tanye . Camne nak letak cursor tue ? Kt ADD GADGET ke ? :D

NuRuL Sofiah said...

adk ambil satu yew

hani najihah ♥ said...

i ambil header satu kay. comel sangat <3 thanks

♥ Alya ♥ said...

akak , saya gune sume TUTO akak . heee XDD , I'm new here .

firdaus said...

kak una nk tnye boleh cm mne nk buat cursor x tukar bile pergi kt link....

firdaus said...

sory nk tmbh mcm blog kak una cursor biase je

Qila ♥ said...

thanx for da tuto n freebies kalau free tengok nie Http://lovingblushing.blogspot.com

Z@t!Ey M@$y!m@l0 said...

Best ! thnks for the tutorial !:)

Mind Blowing Imagination said...

May you happy in your friend :)
Memang comel la awak nie ,tengss ea . baekk hati ^^

Budak Coklat said...

akak cmne nak buat kotak-kotak untuk home..credit..dan sebagainye tu??

love pink said...

ambil satu

ida fifa. said...

thanks a lot untuk semua tutorial nie :D

Sha (: said...

Una , bolej tlg buat Tutorial for blogskin pulak tak ?

♥.. Morning Monster..♥ said...

akak..
nk minta tlg boley x..?

MiSs BlogGeR said...

akak,yunni ambil akak nye divider leh x..

fateyn shamyra said...

sys una fateyn amik wash denim tmplate tu taw..sbb yg lame tslh coding..thanx kak jd pnyelamat sy..hehe

tika said...

Ambil satu yee :)

Lady N said...

Hai, kak Una. curik satu tutorial tau... hehehe... terima kasih.

niena mariuceyy's said...

thanks . kitee amek banyak awak punyee freebies :)

Nik Nur Athirah said...

time kaseh akak . :D hik3

farisya maisarah said...

Best ar Tutorial akk una . :)
Tengkiuuu Akk comel :))

Puteri Diana Zulkiffli said...

SALAM,
hyep, i'm a new blogger!thanx 4 da tutorial! *(^_^)*v

ieyzqd Life said...

best lh blogger akak nie....siap ada sediakn backround lagi and semua tutorial akak nie menjadi lh..tq

eman dot said...

yeah yeah . semua yang sa bwat jady . hee :D

nurul syazana said...

suke nye .. sgt-2 membantu untuk blogger baru macam syaz nie . thank you sis :)

Mysara said...

tax paam lha akak ...
mcm mana nie ?

Z_Bieber said...

Kak tolong ajar nk wat post title and sidebar bergerak ke kanan

Z_Bieber said...

sy amik template

Zulaykha Atyra said...

salam, akak nak tanya, macam mane nak letak credit kat blog? :):)

fisy syada said...

sori kak ...saya nak folow akak tpi x reti nak wat...so,saya juz nak ckp saya amik ape yg akak bgi...

Anonymous said...

salam akak, yang template washed denim tu nak letak kat mana?

Aryna said...

Your tutorials helped me a lot! Thanks!

Lidya Izzati Khalid said...

kakak , ada header yang lain tak ? #justasking ! macam mana nak buat header transparent guna photoscape je ? saya takde photoshop lah . Thank you :)

MuN!rAh eZZatY(mEzZAr!n) said...

thankz ,sis...
semuenyew menjadi ..:)

Be Tengku Dyra said...

Kak una?? cmner nk buang post kt blogger?tolong yer :)

nurul najwa said...

macam mane kan , kite ade buat automatik new tab , tp kite ta nak lha , bile kite click top bottons tu , nnt die jd new tab . bole tolong buatkan tuto pasal ni ta ?

Aween Nysaa said...

kak una. adik gune freebies header akak satu yee?

assalammualaikum said...

thanks dik : ) suma jd . thanks bnyk2 ehh dik .

미스 미니 said...

alhamdulillah , tuto kt blg akak byk membantu ilah :)

♡ nadwa yusof ♡ said...

saya ambil satu nih . terima kasih :)

Mustache Girl Aisyah said...

Tutorial akak semua menjadi.Thanks,okay?!

♂ D - ja ♀ said...

akak una yg adobe illustartor dijah da download patu lps da download tu mcm mne plak ?

syakilla natashah said...

akak, mcm mana nak buat Shoutbox comel mcm akak punyA tue?
mnta tolong sgt-2x. huhu. :D

yaya said...

salam kak , na tye cam new nak letak icon kat atas tab kite ? cam akak punye kan gambar pokok .. nme tuto die ap ?

yanna said...

swear , suke kaka punye tuto ..:D

izzati nadiah said...

thanks for the tutorial :)

yaya said...

sis .. cam new na buat cm akak nie ? "thanx you the awesome . i love u nie ? plez reply kat sini .. nanti yaya tgk .. plez btkan tuto dy ?

Nur Hany Syazwanee Musa said...

terima kasih . saya design blog saya semua guna tuto awak .

♥ Nurhusna Syabani Hamzah ♥ said...

@yaya akak dah buat tuto , nie diaa -->

http://aqupunyekesahbukankau.blogspot.com/2011/11/tutorial-adobe-cs5-animation-gif.html

Laila Azwa said...

kenapa tak bolee download photoshop ?

mika said...

kak , nak tempah header kat mane ? dah tkda lgi kee ?

Fatin Here said...

Mcm mane nak buad header ye ? Tak paham la . (:

Nurul Syamimi. said...

wow,cantiknye saya ambilll

Fara :) said...

Hai kak una . Boleh tak nak request something ? Hihi . Fara nak request mcm mane nak buad menu tab tu ehh ? Nak sgt bende tuu .

Fatin Here said...

Kak Una , mcm mana nak buad header ? Tak paham . ): TQ

http://fatinsyafiqahlotfi.blogspot.com

cik.piko said...

saya ade cuba ckit tutorial ney , n ambik background , trimas ^^

Qila ♥ said...

sis,boleh tanya tak macam mana nak wat navigation tab mcam awa tuh???

♥ Nurhusna Syabani Hamzah ♥ said...

@Qila ♥ menu tab apa yaa ? yang mcm akak ade link2 semua tuh kee ?

Alia Mohamad said...

you're truly the best of the best una ! semua tutorial una senang difahami & diikuti . love it a lot! keep up your good work ! ;D

mirl said...

Kak una, saya ambil akak punya yang lukis-2 tu letak kat blog saya. Feel free to come and see :)

Amelyn Shahida said...

Akak, kenapa yang top butto tu, amelyn search ]]> takde?

Amelyn Shahida said...

Sorry kak, *button

shahmeira ayleysya said...

kakak .! ajr kte cm mnew na wt copyright cm kakak nie .. kte taw da na wt g at edit html tuh .. tp dy juz bg normal front jer .. kte na yunk cm kakak pny nie ,.

Laila Azwa said...

ambil satu ;)

Shafiqah said...

Kakak Una , jgn marah tauu. Saya guna edited template kak una dulu. nanti saya betulkan :)
saya masih cuba untuk belajar :)

LiLy Dax Kechik said...

kak una , terima kasih sbb byk membantu ! Hehm, sy guna washed denim gak,jd sy nk tny camne nk tukar font dekat post title ehk ? hrp dpt membantu~ :3

edaNk said...

semua blog una mjadi... tq una.. i ambik erkk :)

edaNk said...

semua tutorial una mjadi.. tq una.. i ambik k.. :)

style simple said...

sis, cm ner nk buat sidebar 2 hilang.. bia post jew ade..

Kyla.Domo said...

Smua jadi, ahakk thanks :D

momokopiyaku said...

akak... apa-apa tuto and freebies... saya mengucap tq sgt2.. sbb buat tuto yg berguna.... membuatkn blog sy cantik..... so... untuk save time ... semua tuto and freebies sy guna utk blog okey.... insyaAllah..sy akan credit kak una.... *muah*!

kisah se0rang gadiss said...

saya guna tut0 awak :)
thenx a l0t ;)

3asie said...

terimekaseh akaq <3 tuto neyh bantu sngdd ^_^

Fatin Here said...

Kak Una ! Thanks a lot . Sy guna tutor2 Kak Una . Thanks Kak ! (:

Mrs.Secret said...

salam kak una , secret nk tnye , akk tkde uat tuto tuk letak facebook ngn twitter at blog ke ?? kite cri at list tkde pon ??

Fatien Dacy said...

Akak una , tuto untuk center header for yang pakai washed denim ade tak ?

syila zahidin said...

thanks akak , tuto semua jadii

nurizazaya said...

saya amik ye

nadia diaries said...

kak una mcm mne nak center kan header?

Budak kecik said...

Sume jadi . kecuali comment box tu . rase nye la . haha . Terima kasih banyak-2 Kak Una :)

Eyfa Nadya said...

saye nk blogskin saye seperti dulu camne eh,dh byk edit tuh,huhu

Ana said...

Kak Una :) nak tanye macm mne nak wat navigation macam kak Una punya??

pyca po said...

hi una! nak tanya, mcm mana buat scroll bar dkt shoutbox eh? thanks :)

HusnaSu said...

kak una, ada cara ke nak unfollow laman web sprti iluvislam? sbb saya dah terfollow.. dan tiba2 laman web tu ada virus.. :( saya dah try unfollow.. tp tetap x menjadi..

Eza_Story said...

terima kasih akak ! sya selama ne guna akak punya tuto .. suma mnjadi .. thanks ! sya dah letak credit ..

CikMokRe said...

akak una yg comey~ bole tak nk request freebies new background~ eehehehe. suke la sume backgroung k.una! chomeyy! hehehehe. kalo tk bole tk pee.
thnx tau!

farah :) said...

thx helping.all tutorial menjadi :)

CHINTA LIA said...

saya ambik background untuk cbox . cantik :)

ayyn said...

sume tuto akak best ! terima kasih , saya amek template akak and dll . muah muah <3

dyanami ♬ said...

una , nak tanye ~ nape sye pakai washed denim template tapi size post blog sye kecik sgt ?? T.T

Amirah said...

sys , macam mana nak center kan deader . banyak kali cuba tapi still tak dapat . hm :/

Anis Lyliaceous said...

salam, camner nak buad tab menu macam una tu, yang siap ada gambar tu. comey,jealouslah. kalau guna simple template boley buad tak?

syaz syasha wanie said...

thanx sis .. semua tutorial sis menjadi .. saya dah berpuas hati dengan blog saya yang sekarang nie .. :D sayang sis ..

A.I.N said...

akak una :) nak tnye ni ain da dftr shoutmix kene byr ke ? $0099 ?

A.I.N said...

harap kak una tolong :)
ainyusofgurlz.blogspot.com

miss-oren said...

jadi jadi . thanks ya ?

☻ eadaa ☻ said...

bnyk jugak saye ambik , thanks a lot ^^

lola said...

tutorial2 anda bnyk membntu.
thanx yer atas tnjuk ajar. :)

mimiey_amelia said...

thanks akk^^
sume mnjd..akk foolow yee..nip
syazwancouple.blogspot.com

Daddy's Daughter said...

i love your tuto , anyway thanks :)

Misz_Choki said...

kak una :)
boleh buat tuto untuk blogskins tak ??
sebab,
adik nak cantikkan blog :)
boley kan ??

Miss Omeyh said...

Kak una,
kalau classic template tk ade tmpat comment.mcm mne nk buat??

nurul najwa said...

akk macam mane nak masukkan freebies background yang akk bg ?? najwa ta tahu nak buat . i need your help ;)

RilankummaSan :) said...

@Faiizzthan u akak una <3

shasha-ieyka said...

sy gune sume tuto akk una , menjady . best lha akk nim ! thanks al0t !

miss triple chocolate said...

kak una , mcm mne nak cari code code kat dlm HTML tuh ?. adee byk sangat , susah nakk carik . terime kaseh kak una , saye budakk baruu belajarr .. :)

teyhasahaje a.k.a NURUL said...

byk xmenjadi...so leh tlg tgk2 kan blog acu dh mereng huhu...gune template denim tu hancus terus xphm ghuhuhu

daya ! said...

as'salam , sis una .. boleh toLG tak ?? cam ne na buad header transparent ,, toLG bagy totu jUp sis una ?? boleh ?? btw , thanks sebab bantU saye ! :D

dR fAiRuz said...

salam. mcm mne nk letak 'reply' kt comment?

Ain Najwa Mohd Samsidi said...

kak,,saye gune eh..dan semua nye menjadi..thankss

▲PurpleIsNanie ▲ said...

Kak Husna Punye Totu ! Menjadi (: kau una buat lha washed demin lagi :) Mcm akk una gune skrg ! Hehe

fatinnadira.A said...

salam kak una. sy bru kt cni .
try gne tuto akak erk .
thanks kak !
plus sy ad ambik background dkt freebies yg akak bg tue .thanks a lot ! .:')

Sofiah Najihah said...

kak, saya guna freebies freebies akak kay. thanks :)

dayanaAZMAN said...

haii kak una. best tutonye,saya amek background and blockquote. masehh :)

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 260   Newer› Newest»